Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka - Yhteishyvä

Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka

???
Annokset
8
Kun näyttelijä Jenni Kokander ensimmäisen kerran tapasi tulevan puolisonsa, tämä leipoi hänelle kannellisen lohipiirakan. Homma oli sillä selvä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
2 dl
Riisiä
5 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutio
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
(250 g) tuoretta pinaattia
2 rkl
Öljyä
1 1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
300 g
Lohifileetä
1/2 kpl
Ruukkua tilliä

LISÄKSI

1 kpl
Kananmuna

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi.

Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla ja sekoita kypsän riisin joukkoon.

Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna valkosipulinkynsi ja pinaatti. Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia ja pinaattia muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Mausta suolalla (noin 1 tl) ja pippurilla.

Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kala noin 2 senttimetrin viipaleiksi. Ripottele pinnalle ½ tl suolaa. Hienonna tilli.

Öljyä noin 20 x 30 senttimetrin kokoinen uunivuoka. Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi ja leikkaa kahteen osaan: isomman levyn tulee peittää vuoka reilusti pohjaa ja reunoja myöten, ja pienemmän riittää kanneksi.

Aseta pohjalevy vuokaan. Levitä piirakan pohjalle muna-riisiseos. Lisää päälle yksittäisiksi kerroksiksi pinaatti, murennettu feta, lohiviipaleet ja tilli.

Laita piirakan päälle pienempi taikinalevy kanneksi ja taittele taikinareunat reunat tiiviisti yhteen. Voit käyttää vesitilkkaa liimana. Voitele kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.5.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g135 g
Proteiinia12 g96 g
Rasvaa12 g93 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj922 7372
Energiaa kcal220 1762

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)

  • 5 dl Vettä

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattia

  • 1,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • Ruukkua tilliä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g135 g
Proteiinia12 g96 g
Rasvaa12 g93 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj922 7372
Energiaa kcal220 1762

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)

  • 5 dl Vettä

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattia

  • 1,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • Ruukkua tilliä

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.