Ainekset (13 annosta)

MääräAinesosa
100 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
3 rklhaaleaa vettä
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja

Täyte

1 kpl(200 g) kuivattuja, pehmeitä viikunoita
1 tlaniksen siemeniä
2 rklomenamehua tai rommia
25 gmargariinia
1 tlkanelia

Pinnalle

3/4 dlaprikoosihilloa

Valmistus

  1. 1

    Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Valmista täyte. Pilko viikunat pieniksi paloiksi. Hiero aniksen siemenet morttelissa jauheeksi. Sekoita viikunoiden joukkoon anis ja mehu. Anna viikunoiden maustua taikinan kohoamisen ajan.

    Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja kaneli. Levitä pinnalle viikunaseos. Kääri levy leveyssuunnalta rullaksi. Halkaise rulla pituussuunnassa kahtia. Kieputa puolikkaat toistensa ympäri pitkoksi. Anna pitkon kohota peitettynä 15 minuuttia.

    Paista pitkoa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta pitko jäähtymään ritilälle. Kuumenna hillo kattilassa tai mikrossa ja valele lämmin pitko juoksevalla hillolla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä