Joulupitko - Yhteishyvä

Joulupitko

???
Annokset
13
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
3 rkl
Haaleaa vettä
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

1 kpl
(200 g) kuivattuja, pehmeitä viikunoita
1 tl
Aniksen siemeniä
2 rkl
Omenamehua tai rommia
25 g
Margariinia
1 tl
Kanelia

PINNALLE

3/4 dl
Aprikoosihilloa

Näin teet

1

Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Valmista täyte. Pilko viikunat pieniksi paloiksi. Hiero aniksen siemenet morttelissa jauheeksi. Sekoita viikunoiden joukkoon anis ja mehu. Anna viikunoiden maustua taikinan kohoamisen ajan.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja kaneli. Levitä pinnalle viikunaseos. Kääri levy leveyssuunnalta rullaksi. Halkaise rulla pituussuunnassa kahtia. Kieputa puolikkaat toistensa ympäri pitkoksi. Anna pitkon kohota peitettynä 15 minuuttia.

Paista pitkoa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta pitko jäähtymään ritilälle. Kuumenna hillo kattilassa tai mikrossa ja valele lämmin pitko juoksevalla hillolla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.11.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa