Kahden suklaan pallot - Yhteishyvä

Kahden suklaan pallot

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Pehmeitä kuivattuja aprikooseja
5 kpl
Kaurakeksiä
1/2 kpl
Appelsiinia
3/4 dl
Kuohukermaa
100 g
Taloussuklaata
100 g
Valkoista suklaata

KUORRUTUKSEEN:

1/4 dl
Kaakaojauhetta
1/4 dl
Tomusokeria

Näin teet

1

Hienonna aprikoosit pieniksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Rouhi keksit hienoksi. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Kaada kerma ja paloitellut suklaat kattilaan. Kuumenna levy ja sulata suklaat hitaasti sekoitellen miedolla lämmöllä. Keitä muutama minuutti. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada suklaaseos kulhoon. Lisää aprikoosit, keksirouhe ja appelsiinin kuoriraaste. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Ota lusikalla suklaamassasta paloja ja pyöritä ne nopeasti palloiksi, ennen kuin suklaa ehtii sulaa. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja kaakaojauhe. Kasta suklaapallot seokseen ja siirrä lautaselle. Siirrä vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa