Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kahden suklaan pallot

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

100 g
Pehmeitä kuivattuja aprikooseja
5 kpl
Kaurakeksiä
1/2 kpl
Appelsiinia
3/4 dl
Kuohukermaa
100 g
Taloussuklaata
100 g
Valkoista suklaata

Kuorrutukseen:

1/4 dl
Kaakaojauhetta
1/4 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna aprikoosit pieniksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Rouhi keksit hienoksi. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Kaada kerma ja paloitellut suklaat kattilaan. Kuumenna levy ja sulata suklaat hitaasti sekoitellen miedolla lämmöllä. Keitä muutama minuutti. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada suklaaseos kulhoon. Lisää aprikoosit, keksirouhe ja appelsiinin kuoriraaste. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Ota lusikalla suklaamassasta paloja ja pyöritä ne nopeasti palloiksi, ennen kuin suklaa ehtii sulaa. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja kaakaojauhe. Kasta suklaapallot seokseen ja siirrä lautaselle. Siirrä vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.