Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuohukermaa
2 kplliivatelehteä
3/4 dlsokeria
1 rklpikakahvijauhetta
2 1/2 dlmaustamatonta jogurttia

Sokerisiirappi

2 dlvahvaa kahvia
1 dlsokeria

Valmistus

  1. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5–10 minuuttia.
    1

    Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5–10 minuuttia.

  2. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon pikakahvijauhe.
    2

    Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri ja sekoita joukkoon pikakahvijauhe.

  3. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaan.
    3

    Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan kermaan.

  4. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon jogurtti.
    4

    Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon jogurtti.

  5. Jaa kermaseos neljään annoslasiin ja nosta kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
    5

    Jaa kermaseos neljään annoslasiin ja nosta kylmään hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

  6. Keitä kattilassa kahvista ja sokerista paksuhko siirappi. Jäähdytä hyvin ja valuta annosten päälle.
    6

    Keitä kattilassa kahvista ja sokerista paksuhko siirappi. Jäähdytä hyvin ja valuta annosten päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä