Kalkkunamureke

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkalkkunajauhelihaa
1 kpliso sipuli
3 1/2 rklkorppujauhoja
1 dlkevytkermaa
1 kplkananmuna
1/4 tlmustapippuria
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 dlsilputtua tuoretta persiljaa

Täyte:

juustoraastetta
1 dltuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma ja anna jauhojen turvota viiden minuutin ajan. Kuori ja silppua sipuli hienoksi ja kuullota se öljyssä. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipulisilppu, kananmuna, mausteet ja persiljasilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile kostutetuin käsin mureketaikinasta pitkulainen suorakaide leivinpaperin päälle uunivuokaan. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Painele murekkeen keskelle tila täytteelle ja täytä se juustoraasteseoksella. Sulje täyte huolellisesti murekkeen sisään ja paista 175 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa esimerkiksi veneperunoiden ja kanaliemipohjaisen kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Tarja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025