Kalkkunan filee ja appelsiinikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kalkkunan filee ja appelsiinikastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Kalkkunan fileerulla (noin 1,2 kg)

kastike:

2 dl
Paistolientä ( +vettä)
1 dl
Puristettua appelsiinimehua
1 dl
Valkoviiniä
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Vaaleaa kastikesuurustetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on 72–75 astetta.Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetken aikaa. Siivilöi fileestä valunut liemi talteen kastiketta varten.Valmista kastike. Mittaa kattilaan liemi. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini ja kiehauta. Mausta kastike sinapilla. Vispaa joukkoon suuruste ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku.Poista fileestä mahdollinen verkko ja leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.