Kalkkunan filee ja appelsiinikastike - Yhteishyvä

Kalkkunan filee ja appelsiinikastike

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kalkkunan fileerulla (noin 1,2 kg)

KASTIKE:

2 dl
Paistolientä ( +vettä)
1 dl
Puristettua appelsiinimehua
1 dl
Valkoviiniä
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Vaaleaa kastikesuurustetta

Näin teet

1

Nosta filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on 72–75 astetta.Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetken aikaa. Siivilöi fileestä valunut liemi talteen kastiketta varten.Valmista kastike. Mittaa kattilaan liemi. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini ja kiehauta. Mausta kastike sinapilla. Vispaa joukkoon suuruste ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku.Poista fileestä mahdollinen verkko ja leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa