Kalkkunan paisto-ohje
Kalkkunan paisto-ohje
Yhteistyössä

Kalkkunan paisto-ohje

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Näin valmistat kokonaisen kalkkunan eri täytteillä

100 gvoisulaa, johon lisätään kahden appelsiinin puristettu mehu ja raastettu kuori
5–6 kg kalkkuna
suolaa ja pippuria
rosmariinia

Vaihtoehto 1: Jouluinen aprikoositäyte

200 gkuivattuja, yli yön liotettuja aprikooseja
1 kpliso sipuli silputtuna
50 gvoita
100 grusinoita
3 tlraastettua appelsiininkuorta
1 tlmuskottia
1 tlinkivääriä
1 tlkorianteria
1 tlfariinisokeria
50 gkaltattuja, rouhittuja manteleita
100 gvalkoista leipää muruina
3 tlraastettua sitruunankuorta
1 tlkanelia
1 tlkardemummaa
2 rklsherryä
suolaa, mustapippuria

Vaihtoehto 2: Appelsiininlohkoja kuorineen

appelsiinejä

Vaihtoehto 3: Omenatäyte

omenoita

Valmistus

  1. 1

    Sulata kalkkuna hitaasti. Sulaminen kestää toista vuorokautta. Säilytä sisäelimet kastikkeen valmistukseen. Hiero kalkkuna suolalla ja pippurilla. Mausta myös vatsaontelo. Täytä lintu. Sido koivet ja nosta uunipannulle. Kalkkunan täyttämiseen on monia eri vaihtoehtoja – lue alta meidän ehdotuksemme! Paista kalkkuna 130-asteisessa uunissa ja kääntele lintua alussa tunnin välein. Paista kalkkunaa ensin selkä ja sen jälkeen vuoroin molemmat kyljet ylöspäin ja lopuksi pisimmän ajan rintapuoli ylöspäin. Valele tai sivele lintu voi-mehuseoksella puolen tunnin välein. Kypsymisaika on noin 1 h/kg. Kalkkuna on kypsä, kun reiden paksuimpaan kohtaan pistettäessä lihasta valuu kirkasta nestettä. Keitä mahdolliset sisäelimet tunnin ajan tilkassa lihalientä, johon on lisätty madeiraa. Lisää siivilöity liemi paistokastikkeen joukkoon antamaan makua. Siivilöi kalkkunan paistoliemi ja jäähdytä sen verran, että saat rasvan kuorittua pois. Saosta liemi Maizena-jauhoilla ja lisää kermaa. Jos haluat tummempaa kastiketta, käytä Ketjap Manis -soijakastiketta. Tarjoa kalkkunan lisukkeena paistettuja perunoita, vihreitä papuja, karpalohyytelöä ja kermakastiketta.

  2. 2

    Ruskista sipuli kullanruskeaksi. Valuta neste aprikooseista ja silppua ne. Sekoita kaikki ainekset ja täytä kalkkuna. Täytteenä voit käyttää myös vain pelkkiä omenoita. Tarjoa silloin hedelmä-mausteseos lisänä.

  3. 3

    Pese appelsiinit hyvin kuumalla vedellä. Lohko appelsiinit ja käytä täytteenä kuorineen.

  4. 4

    Pese ja lohko omenat ja käytä täytteenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä