Sulata kalkkuna hitaasti. Sulaminen kestää toista vuorokautta. Säilytä sisäelimet kastikkeen valmistukseen. Hiero kalkkuna suolalla ja pippurilla. Mausta myös vatsaontelo. Täytä lintu. Sido koivet ja nosta uunipannulle. Kalkkunan täyttämiseen on monia eri vaihtoehtoja – lue alta meidän ehdotuksemme! Paista kalkkuna 130-asteisessa uunissa ja kääntele lintua alussa tunnin välein. Paista kalkkunaa ensin selkä ja sen jälkeen vuoroin molemmat kyljet ylöspäin ja lopuksi pisimmän ajan rintapuoli ylöspäin. Valele tai sivele lintu voi-mehuseoksella puolen tunnin välein. Kypsymisaika on noin 1 h/kg. Kalkkuna on kypsä, kun reiden paksuimpaan kohtaan pistettäessä lihasta valuu kirkasta nestettä. Keitä mahdolliset sisäelimet tunnin ajan tilkassa lihalientä, johon on lisätty madeiraa. Lisää siivilöity liemi paistokastikkeen joukkoon antamaan makua. Siivilöi kalkkunan paistoliemi ja jäähdytä sen verran, että saat rasvan kuorittua pois. Saosta liemi Maizena-jauhoilla ja lisää kermaa. Jos haluat tummempaa kastiketta, käytä Ketjap Manis -soijakastiketta. Tarjoa kalkkunan lisukkeena paistettuja perunoita, vihreitä papuja, karpalohyytelöä ja kermakastiketta.
Ruskista sipuli kullanruskeaksi. Valuta neste aprikooseista ja silppua ne. Sekoita kaikki ainekset ja täytä kalkkuna. Täytteenä voit käyttää myös vain pelkkiä omenoita. Tarjoa silloin hedelmä-mausteseos lisänä.
Pese appelsiinit hyvin kuumalla vedellä. Lohko appelsiinit ja käytä täytteenä kuorineen.
Pese ja lohko omenat ja käytä täytteenä.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.