Kalkkunarulla ja mokkakastike

Tarjoa juhla-aterialla kalkkunanfileetä täyteläisen mokkakastikkeen kera. Kalkkunanfileen paistoaika on noin 1,5 tuntia. Mokkakastikkeessa on muun muassa kahvia, sinappia, rosmariinia ja siirappia.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 1,2 kg) kalkkunan fileerulla

Mokkakastike

1 dlkanalientä
1 dlvahvaa kahvia
1 1/2 rklsiirappia
1 rkldijonsinappia
1 rklsoijakastiketta
1 tlrosmariinia
2 dlkermaa
1 rklvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Laita filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu 1,5 tuntia tai kunnes fileen sisälämpö on 75 astetta. Ota filee uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä. Valmista kastike. Kiehauta kattilassa liemi, kahvi, siirappi, sinappi, soija ja rosmariini. Mittaa jauhot kermapurkkiin ja ravista. Kaada kerma-jauhoseos liemeen, sekoita ja keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Poista fileestä verkko ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vahvaa kahvia, 1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä