Kalkkunarulla ja mokkakastike - Yhteishyvä

Kalkkunarulla ja mokkakastike

???
Annokset
6
Tarjoa juhla-aterialla kalkkunanfileetä täyteläisen mokkakastikkeen kera. Kalkkunanfileen paistoaika on noin 1,5 tuntia. Mokkakastikkeessa on muun muassa kahvia, sinappia, rosmariinia ja siirappia.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 1,2 kg) kalkkunan fileerulla

MOKKAKASTIKE

1 dl
Kanalientä
1 dl
Vahvaa kahvia
1 1/2 rkl
Siirappia
1 rkl
Dijonsinappia
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Rosmariinia
2 dl
Kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Laita filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu 1,5 tuntia tai kunnes fileen sisälämpö on 75 astetta. Ota filee uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä. Valmista kastike. Kiehauta kattilassa liemi, kahvi, siirappi, sinappi, soija ja rosmariini. Mittaa jauhot kermapurkkiin ja ravista. Kaada kerma-jauhoseos liemeen, sekoita ja keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Poista fileestä verkko ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g42 g
Proteiinia10 g60 g
Rasvaa4 g26 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj455 2731
Energiaa kcal109 653

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vahvaa kahvia

  • 1 tl Rosmariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g42 g
Proteiinia10 g60 g
Rasvaa4 g26 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj455 2731
Energiaa kcal109 653

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vahvaa kahvia

  • 1 tl Rosmariinia

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.