Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunarulla ja mokkakastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa juhla-aterialla kalkkunanfileetä täyteläisen mokkakastikkeen kera. Kalkkunanfileen paistoaika on noin 1,5 tuntia. Mokkakastikkeessa on muun muassa kahvia, sinappia, rosmariinia ja siirappia.

Ainekset

1 kpl
(n. 1,2 kg) kalkkunan fileerulla

Mokkakastike

1 dl
Kanalientä
1 dl
Vahvaa kahvia
1 1/2 rkl
Siirappia
1 rkl
Dijonsinappia
1 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Rosmariinia
2 dl
Kermaa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu 1,5 tuntia tai kunnes fileen sisälämpö on 75 astetta. Ota filee uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä. Valmista kastike. Kiehauta kattilassa liemi, kahvi, siirappi, sinappi, soija ja rosmariini. Mittaa jauhot kermapurkkiin ja ravista. Kaada kerma-jauhoseos liemeen, sekoita ja keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Poista fileestä verkko ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

109

455

4,3 g

2,5 g

7,0 g

5,7 g

10,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vahvaa kahvia,

1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli