Kalkkunarulla

Nappaa talteen!
| 1 kpl | kalkkunarulla |
| Maustamiseen: | |
|---|---|
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| Kastike: | |
| 5 dl | kalkkunan paistolientä laimennettuna vedellä (riippuen paistoliemen suolaisuudesta) |
| 1 dl | kevytkermaa |
| 1 rkl | apikoosi- tai omenahilloa |
| valkopippuria | |
| 1 - 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
- 1.
Hiero kalkkunarullan pintaan limetinmehu, öljy, suola ja pippuri. Nosta rulla paistopussiin ja pane uunipellille. Paista 150 asteessa, kunnes paistomittari pompahtaa ylös. Aikaa kuluu noin tunti jokaista kokonaista kiloa kohti. Ota paistoliemi talteen ja valmista kastike lisäämällä liemeen vettä, kerma ja hillo. Sekoita tilkkaan vettä vehnäjauhot ja lisää seos vähitellen kastikkeen sekaan, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kiehua hetken ajan. Tarjoa kastike lämpimänä kalkkuna kanssa.
Kalkkunarulla
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kalkkunarulla |
Maustamiseen: | |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
Kastike: | |
| 5 dl | kalkkunan paistolientä laimennettuna vedellä (riippuen paistoliemen suolaisuudesta) |
| 1 dl | kevytkermaa |
| 1 rkl | apikoosi- tai omenahilloa |
| valkopippuria | |
| 1 - 1 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
Valmistus
- 1
Hiero kalkkunarullan pintaan limetinmehu, öljy, suola ja pippuri. Nosta rulla paistopussiin ja pane uunipellille. Paista 150 asteessa, kunnes paistomittari pompahtaa ylös. Aikaa kuluu noin tunti jokaista kokonaista kiloa kohti. Ota paistoliemi talteen ja valmista kastike lisäämällä liemeen vettä, kerma ja hillo. Sekoita tilkkaan vettä vehnäjauhot ja lisää seos vähitellen kastikkeen sekaan, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kiehua hetken ajan. Tarjoa kastike lämpimänä kalkkuna kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























