Kalkkunarulla

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkalkkunarulla

Maustamiseen:

1 kpllimetin mehu
1 rklöljyä
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsuolaa

Kastike:

5 dlkalkkunan paistolientä laimennettuna vedellä (riippuen paistoliemen suolaisuudesta)
1 dlkevytkermaa
1 rklapikoosi- tai omenahilloa
valkopippuria
1 - 1 1/2 rklvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Hiero kalkkunarullan pintaan limetinmehu, öljy, suola ja pippuri. Nosta rulla paistopussiin ja pane uunipellille. Paista 150 asteessa, kunnes paistomittari pompahtaa ylös. Aikaa kuluu noin tunti jokaista kokonaista kiloa kohti. Ota paistoliemi talteen ja valmista kastike lisäämällä liemeen vettä, kerma ja hillo. Sekoita tilkkaan vettä vehnäjauhot ja lisää seos vähitellen kastikkeen sekaan, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kiehua hetken ajan. Tarjoa kastike lämpimänä kalkkuna kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä