Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunarulla

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Kalkkunarulla

Maustamiseen:

1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

Kastike:

5 dl
Kalkkunan paistolientä laimennettuna vedellä (riippuen paistoliemen suolaisuudesta)
1 dl
Kevytkermaa
1 rkl
Apikoosi- tai omenahilloa
Valkopippuria
1 - 1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hiero kalkkunarullan pintaan limetinmehu, öljy, suola ja pippuri. Nosta rulla paistopussiin ja pane uunipellille. Paista 150 asteessa, kunnes paistomittari pompahtaa ylös. Aikaa kuluu noin tunti jokaista kokonaista kiloa kohti. Ota paistoliemi talteen ja valmista kastike lisäämällä liemeen vettä, kerma ja hillo. Sekoita tilkkaan vettä vehnäjauhot ja lisää seos vähitellen kastikkeen sekaan, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kiehua hetken ajan. Tarjoa kastike lämpimänä kalkkuna kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.