Kalkkunarulla - Yhteishyvä

Kalkkunarulla

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Kalkkunarulla

MAUSTAMISEEN:

1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

KASTIKE:

5 dl
Kalkkunan paistolientä laimennettuna vedellä (riippuen paistoliemen suolaisuudesta)
1 dl
Kevytkermaa
1 rkl
Apikoosi- tai omenahilloa
Valkopippuria
1 - 1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Hiero kalkkunarullan pintaan limetinmehu, öljy, suola ja pippuri. Nosta rulla paistopussiin ja pane uunipellille. Paista 150 asteessa, kunnes paistomittari pompahtaa ylös. Aikaa kuluu noin tunti jokaista kokonaista kiloa kohti. Ota paistoliemi talteen ja valmista kastike lisäämällä liemeen vettä, kerma ja hillo. Sekoita tilkkaan vettä vehnäjauhot ja lisää seos vähitellen kastikkeen sekaan, koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta ripauksella valkopippuria ja anna kiehua hetken ajan. Tarjoa kastike lämpimänä kalkkuna kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa