Karitsanpotkapata
Karitsanpotkapata
Yhteistyössä

Karitsanpotkapata

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
100 gjuuriselleriä
1 kplporkkana
1/2 dloliiviöljyä
1 kplhyvin pestyn appelsiinin kuori ohueksi leikattuna
2 tltimjamia
1 kplprk säilöttyjä tomaatteja
4 dllihalientä fondista
1 dlpunaviiniä
8-10 karitsanpotkaa
suolaa ja pippuria
2-4 valkosipulinkynttä silputtuna
1-2 laakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Suolaa ja pippuroi liha. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja pilko selleri sekä porkkana.

  2. 2

    Kuumenna öljy isossa padassa. Ruskista lihapalat padassa kevyesti molemmilta puolilta, nosta sivulle.

  3. 3

    Kuullota öljyssä sipuli, selleri ja porkkanasilppu. Lisää valkosipuli, appelsiininkuori, timjami, tomaatti, lihaliemi ja viini.

  4. 4

    Kiehauta liemi ja laita liha joukkoon. Hauduta kannella suljetussa padassa uunissa enintään 150 °C vähintään 3 tuntia.

  5. 5

    Mitä kauemmin lihaa haudutetaan, sitä mureampi on lopputulos. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa nestettä, mutta kypsennä liha kuitenkin melko säästeliäässä nestemäärässä.

  6. 6

    Tarjoa karitsanpotkapata sahramirisoton tai polentapuuron kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä