Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karitsanpotkapata

Karitsanpotkapata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

2 kpl
sipulia
100 g
juuriselleriä
1 kpl
porkkana
1/2 dl
oliiviöljyä
1 kpl
hyvin pestyn appelsiinin kuori ohueksi leikattuna
2 tl
timjamia
1 kpl
prk säilöttyjä tomaatteja
4 dl
lihalientä fondista
1 dl
punaviiniä
8-10 karitsanpotkaa
suolaa ja pippuria
2-4 valkosipulinkynttä silputtuna
1-2 laakerinlehteä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Suolaa ja pippuroi liha. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja pilko selleri sekä porkkana.

2

Kuumenna öljy isossa padassa. Ruskista lihapalat padassa kevyesti molemmilta puolilta, nosta sivulle.

3

Kuullota öljyssä sipuli, selleri ja porkkanasilppu. Lisää valkosipuli, appelsiininkuori, timjami, tomaatti, lihaliemi ja viini.

4

Kiehauta liemi ja laita liha joukkoon. Hauduta kannella suljetussa padassa uunissa enintään 150 °C vähintään 3 tuntia.

5

Mitä kauemmin lihaa haudutetaan, sitä mureampi on lopputulos. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa nestettä, mutta kypsennä liha kuitenkin melko säästeliäässä nestemäärässä.

6

Tarjoa karitsanpotkapata sahramirisoton tai polentapuuron kera.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.