Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karitsapyörykät ja puolukkasky

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
karitsan jauhelihaa
2 kpl
keitettyä kylmää siikliperunaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
1 tl
provençelaista yrttiseosta (timjami, basilika, kynteli, fenkoli, laventeli)
voita paistamiseen

Puolukkasky

2 kpl
dl  Demi-glace -kastikepohjaa
2 dl
vettä
2 kpl
timjaminoksaa
2 rkl
voita
1 dl
puolukoita

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tee ensin puolukkasky. Keitä demi-glacea, vettä ja timjaminoksia, kunnes puolet on jäljellä. Poista timjaminoksa. Vatkaa tarjoiluvaiheessa joukkoon voinokare ja lisää puolukat.

2

Sekoita jauhelihan joukkoon raastettu kylmä peruna, suola, pippuri sekä yrttimauste. Vaivaa murekemassa tasaiseksi. Muotoile kostein käsin tasakokoisia pyöryköitä. Paista voissa keskilämmöllä kauttaaltaan kypsiksi.

3

Tarjoile perunamuhennoksen ja mummon kurkkujen kanssa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.