Karitsapyörykät ja puolukkasky
Karitsapyörykät ja puolukkasky
Yhteistyössä

Karitsapyörykät ja puolukkasky

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkaritsan jauhelihaa
2 kplkeitettyä kylmää siikliperunaa
1 tlsuolaa
1/4 tljauhettua valkopippuria
1 tlprovençelaista yrttiseosta (timjami, basilika, kynteli, fenkoli, laventeli)
voita paistamiseen

Puolukkasky

2 kpldl  demi-glace -kastikepohjaa
2 dlvettä
2 kpltimjaminoksaa
2 rklvoita
1 dlpuolukoita

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin puolukkasky. Keitä demi-glacea, vettä ja timjaminoksia, kunnes puolet on jäljellä. Poista timjaminoksa. Vatkaa tarjoiluvaiheessa joukkoon voinokare ja lisää puolukat.

  2. 2

    Sekoita jauhelihan joukkoon raastettu kylmä peruna, suola, pippuri sekä yrttimauste. Vaivaa murekemassa tasaiseksi. Muotoile kostein käsin tasakokoisia pyöryköitä. Paista voissa keskilämmöllä kauttaaltaan kypsiksi.

  3. 3

    Tarjoile perunamuhennoksen ja mummon kurkkujen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä