Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpalofudge

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

200 g
(1,5 dl) glukoosisiirappia
2 rkl
Siirappia
2 1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
2 dl
Vispikermaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vettä
1 rkl
Vaniljasokeria
1 1/2 dl
Silputtuja kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita paksupohjaisessa korkeareunaisessa kattilassa siirapit, sokeri ja vesi. Keitä täydellä teholla sekoitellen, kunnes lämpötila on 124 °C (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita kerma ja suola kattilaan (varo, seos kuohahtaa). Kuumenna 124 asteeseen sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 90 °C:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana. Sekoita vesi, tomusokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää sokeritahna ja karpalot voimakkaasti sekoittaen kuumaan massaan. Levitä massa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Leikkaa paloiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2943

12315

77,0 g

54,0 g

540,0 g

540,0 g

8,0 g

7,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

1 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli