Karpalofudge - Yhteishyvä

Karpalofudge

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
(1,5 dl) glukoosisiirappia
2 rkl
Siirappia
2 1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
2 dl
Vispikermaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vettä
1 rkl
Vaniljasokeria
1 1/2 dl
Silputtuja kuivattuja karpaloita

Näin teet

1

Sekoita paksupohjaisessa korkeareunaisessa kattilassa siirapit, sokeri ja vesi. Keitä täydellä teholla sekoitellen, kunnes lämpötila on 124 °C (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita kerma ja suola kattilaan (varo, seos kuohahtaa). Kuumenna 124 asteeseen sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 90 °C:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana. Sekoita vesi, tomusokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää sokeritahna ja karpalot voimakkaasti sekoittaen kuumaan massaan. Levitä massa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Leikkaa paloiksi.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja540 g540 g
Proteiinia7 g7 g
Rasvaa77 g77 g
Kuituja8 g8 g
Energiaa kj12315 12315
Energiaa kcal2943 2943

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 rkl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja540 g540 g
Proteiinia7 g7 g
Rasvaa77 g77 g
Kuituja8 g8 g
Energiaa kj12315 12315
Energiaa kcal2943 2943

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 rkl Vettä

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.