Sekoita paksupohjaisessa korkeareunaisessa kattilassa siirapit, sokeri ja vesi. Keitä täydellä teholla sekoitellen, kunnes lämpötila on 124 °C (käytä digitaalista lämpömittaria). Sekoita kerma ja suola kattilaan (varo, seos kuohahtaa). Kuumenna 124 asteeseen sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 90 °C:een. Sekoita massaa jäähtymisen aikana. Sekoita vesi, tomusokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tipoittain. Lisää sokeritahna ja karpalot voimakkaasti sekoittaen kuumaan massaan. Levitä massa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä vähintään pari tuntia. Leikkaa paloiksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
12315
2943
77,0 g
54,0 g
540,0 g
540,0 g
8,0 g
7,0 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
1 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli