Kaurakeksit

arvosana4/5

(8)arviota
25 Kappaletta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Nopeat kaurakeksit ovat kahvipöydän takuuvarma suosikki. Helppo resepti sopii myös lasten leivottavaksi, sillä keksit valmistuvat vain muutamasta aineksesta.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
1 kplkananmuna
1 1/2 dlsokeria
2 rklvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlkanelia
3 dlkaurahiutaleita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kaurahiutaleet ja sulatettu margariini. Sekoita.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    3 dlkaurahiutaleita
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlsokeria
    2 rklvehnäjauhoja
    1/2 tlkanelia
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Nostele teelusikalla taikinasta 2 tl:n kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki: Tee pikaleivoksia levittämällä kahden keksin väliin tuorejuustoa ja hilloa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä