Kaurakeksit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaurakeksit

Kaurakeksit

timer-icon15 min
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Nopeat kaurakeksit ovat kahvipöydän takuuvarma suosikki. Helppo resepti sopii hyvin myös lasten leivottaviksi.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Kanelia
3 dl
Kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kaurahiutaleet ja sulatettu margariini. Sekoita.

100 g
Margariinia
3 dl
Kaurahiutaleita
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Kanelia
1 tl
Leivinjauhetta
2

Nostele teelusikalla taikinasta 2 tl:n kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.

3

Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki: Pikaleivoksia saat levittämällä keksien väliin tuorejuustoa ja hilloa.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 1.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

279

67

3,0 g

0,8 g

8,6 g

5,1 g

0,5 g

1,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli