Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaurakeksit

timer-icon30 min
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Nopeat kaurakeksit ovat kahvipöydän takuuvarma suosikki. Helppo resepti sopii myös lasten leivottavaksi, sillä keksit valmistuvat vain muutamasta aineksesta.

Ainekset

100 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Kanelia
3 dl
Kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kaurahiutaleet ja sulatettu margariini. Sekoita.

100 g
Margariinia
3 dl
Kaurahiutaleita
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Kanelia
1 tl
Leivinjauhetta
2

Nostele teelusikalla taikinasta 2 tl:n kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki: Pikaleivoksia saat levittämällä keksien väliin tuorejuustoa ja hilloa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.7.2014
|
Muokattu: 29.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

67

279

3,0 g

0,8 g

8,6 g

5,1 g

0,5 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli