Keksimokkapalat

arvosana5/5

(8)arviota
24 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Suussa sulava keksilevitekuorrute tuo uutta twistiä mokkapaloihin. Herkullisessa keksitahnassa maistuu karamellisoitu sokeri ja kaneli. Pellillinen mokkaneliöitä on helposti valmistuva varma herkku ja maistuu niin lapsille kuin aikuisille.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita tai margariinia
2 dlkahvijuomaa
5 dlvehnäjauhoja
1 rklvaniljasokeria
1 rklleivinjauhetta
4 rkltummaa kaakaojauhetta
4 kplkananmunaa
3 dlsokeria

Kuorrute

400 g(1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff)
50 gvoita tai margariinia
60 g(1 dl) tomusokeria

Koristeluun

strösseleitä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata pohjan rasva kattilassa ja sekoita joukkoon kahvi. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai margariinia
    2 dlkahvijuomaa
    5 dlvehnäjauhoja
    1 rklvaniljasokeria
    1 rklleivinjauhetta
    4 rkltummaa kaakaojauhetta
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita nuolijalla joukkoon rasva-kahviseos ja siivilän läpi kuivat aineet. Vältä ylimääräistä sekoittamista.

    MääräAinesosa
    3 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Levitä taikina syvälle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. 4

    Sulata kuorrutteen rasva kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon keksilevite ja tomusokeri. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.

    MääräAinesosa
    strösseleitä
    50 gvoita tai margariinia
    400 g(1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff)
    60 g(1 dl) tomusokeria

Hävikkivinkki: Hyödynnä mokkapaloihin pannuun jäänyt juomaton kahvi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: strösseleitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
21.7.2020
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä