Sulata pohjan rasva kattilassa ja sekoita joukkoon kahvi. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita nuolijalla joukkoon rasva-kahviseos ja siivilän läpi kuivat aineet. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
Levitä taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Sulata kuorrutteen rasva kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon keksilevite ja tomusokeri. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
Hävikkivinkki: Hyödynnä mokkapaloihin pannuun jäänyt juomaton kahvi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
821
196
9,7 g
5,1 g
21,7 g
11,5 g
0,8 g
5,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 prk) keksilevitettä (Lotus Biscoff Biscuit spread) ,
1 dl tomusokeria,
strösseleitä tai pakastekuivattua vadelmaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli