Keksimokkapalat
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suussa sulava keksilevitekuorrute tuo uutta twistiä mokkapaloihin. Herkullisessa keksitahnassa maistuu karamellisoitu sokeri ja kaneli. Pellillinen mokkaneliöitä on helposti valmistuva varma herkku ja maistuu niin lapsille kuin aikuisille.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | kahvijuomaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 4 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| Kuorrute | |
| 400 g | (1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff) |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
| Koristeluun | |
| strösseleitä | |
- 1.
Sulata pohjan rasva kattilassa ja sekoita joukkoon kahvi. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
- 2.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita nuolijalla joukkoon rasva-kahviseos ja siivilän läpi kuivat aineet. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
- 3.
Levitä taikina syvälle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- 4.
Sulata kuorrutteen rasva kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon keksilevite ja tomusokeri. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
Keksimokkapalat
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Suussa sulava keksilevitekuorrute tuo uutta twistiä mokkapaloihin. Herkullisessa keksitahnassa maistuu karamellisoitu sokeri ja kaneli. Pellillinen mokkaneliöitä on helposti valmistuva varma herkku ja maistuu niin lapsille kuin aikuisille.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | kahvijuomaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 4 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
Kuorrute | |
| 400 g | (1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff) |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 60 g | (1 dl) tomusokeria |
Koristeluun | |
| strösseleitä | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata pohjan rasva kattilassa ja sekoita joukkoon kahvi. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
Määrä Ainesosa 150 g voita tai margariinia 2 dl kahvijuomaa 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl vaniljasokeria 1 rkl leivinjauhetta 4 rkl tummaa kaakaojauhetta - 2
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita nuolijalla joukkoon rasva-kahviseos ja siivilän läpi kuivat aineet. Vältä ylimääräistä sekoittamista.
Määrä Ainesosa 3 dl sokeria 4 kpl kananmunaa - 3
Levitä taikina syvälle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- 4
Sulata kuorrutteen rasva kattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon keksilevite ja tomusokeri. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
Määrä Ainesosa strösseleitä 50 g voita tai margariinia 400 g (1 prk) keksilevitettä (lotus biscoff) 60 g (1 dl) tomusokeria
Hävikkivinkki: Hyödynnä mokkapaloihin pannuun jäänyt juomaton kahvi.
Ravintosisältö
271
Energiaa kcal
1136
Energiaa kj
13,1 g
Rasvaa
8,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
271
Energiaa kcal
1136
Energiaa kj
13,1 g
Rasvaa
8,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
22,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: strösseleitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























