Kesäinen lohiriisilaatikko

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä
1/2 kplkalaliemikuutiota
5 dlvettä
200 gkylmäsavustettua lohta
1 kplpieni purjo
2 rkltuoretta tilliä
1/2 tlsitruunapippuria
3 1/2 dlmaitoa
2 kplmunaa
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisi kypsäksi kalaliemessä. Paloittele savulohi. Silppua purjo pieneksi ja sekoita silppu keitetyn riisin, lohen ja tillin kanssa kulhoon. Mausta seos sitruunapippurilla. Pane seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään munat ja maito ja kumoa seos sitten riisin päälle. Paista 200 asteessa noin 45-50 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Sitruunapippuria, Ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025