Kesäkurpitsa-siemenpesto
4 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsa-siemenpesto sopii täydellisesti yhteen pastan kanssa. Kokeile myös leivän päällä tai dippinä!
| 1 kpl | (200-300 g) pieni kesäkurpitsa |
| 1 dl | kuorittuja auringonkukansiemeniä |
| 1/2 dl | raastettua parmesaanijuustoa |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria |
- 1.
Kuutioi kesäkurpitsa ja kuullota palat öljytilkassa. Jäähdytä.
- 2.
Soseuta kesäkurpitsat yhdessä auringonkukansiementen, parmesaanin ja basilikanlehtien kanssa. Lisää loppu öljy niin, että saat notkean tahnan. Mausta maun mukaan.
Kesäkurpitsa-siemenpesto
Kesäkurpitsa-siemenpesto sopii täydellisesti yhteen pastan kanssa. Kokeile myös leivän päällä tai dippinä!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (200-300 g) pieni kesäkurpitsa |
| 1 dl | kuorittuja auringonkukansiemeniä |
| 1/2 dl | raastettua parmesaanijuustoa |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuutioi kesäkurpitsa ja kuullota palat öljytilkassa. Jäähdytä.
- 2
Soseuta kesäkurpitsat yhdessä auringonkukansiementen, parmesaanin ja basilikanlehtien kanssa. Lisää loppu öljy niin, että saat notkean tahnan. Mausta maun mukaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|Päivitetty: 25.9.2025





























