Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keväiset kuppikakut

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

2 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1 dl
Rypsiöljyä tai 100 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria

Kuorrutukseen

200 g
Appelsiinituorejuustoa
3 dl
Tomusokeria
Keltaista elintarvikeväriä
1 tl
Vaniljasokeria
Kukkakoristeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, rypsiöljy tai sulatettu voi tai margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Laita appelsiinituorejuusto kulhoon. Mittaa joukkoon tomusokeri. Värjää pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa seos tasaiseksi ja pursota tai lusikoi muffinien pinnalle. Koristele kukkakoristeilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 3.3.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1855

24,8 g

6,4 g

47,3 g

35,5 g

1,9 g

6,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

Keltaista elintarvikeväriä,

1 tl Vaniljasokeria,

Kukkakoristeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli