Kirjolohimuffinit

Arvostele resepti
13 Kappaletta

Graavikirjolohi sopii myös leivontaan. Maustettu ruokakerma helpottaa ruoanlaittoa, ja tabasko tuo makua muffineihin. Tarjoa suolaisia muffineja vaikkapa brunssilla tai illanistujaisissa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplgraavikirjolohifileesiivuja (150 g)
2 dlvehnäjauhoja
2 dlhiivaleipäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
pala purjoa
1 kplkananmuna
suolaa
3 kpltabaskoa
3/4 dljuoksevaa margariinia
1 kplkolmen juuston ruokakermaa (2,5 dl)
1 dlhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kirjolohisiivut pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Halkaise ja huuhtele purjo ja pilko pieniksi. Kypsennä purjoa mikrossa täydellä teholla, kunnes se on pehmeää.Vatkaa munan joukkoon mausteet, rasva ja kerma. Kaada jauhoseos muna-kermaseokseen. Lisää jäähtyneet purjot, kirjolohikuutiot ja hienonnettu tilli. Jaa taikina muffinipellille. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.Paistolämpötila 225 astetta.Paistoaika noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025