Kirjolohimuffinit

Nappaa talteen!
Graavikirjolohi sopii myös leivontaan. Maustettu ruokakerma helpottaa ruoanlaittoa, ja tabasko tuo makua muffineihin. Tarjoa suolaisia muffineja vaikkapa brunssilla tai illanistujaisissa.
| 1 kpl | graavikirjolohifileesiivuja (150 g) |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| pala purjoa | |
| 1 kpl | kananmuna |
| suolaa | |
| 3 kpl | tabaskoa |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
| 1 kpl | kolmen juuston ruokakermaa (2,5 dl) |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Leikkaa kirjolohisiivut pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Halkaise ja huuhtele purjo ja pilko pieniksi. Kypsennä purjoa mikrossa täydellä teholla, kunnes se on pehmeää.Vatkaa munan joukkoon mausteet, rasva ja kerma. Kaada jauhoseos muna-kermaseokseen. Lisää jäähtyneet purjot, kirjolohikuutiot ja hienonnettu tilli. Jaa taikina muffinipellille. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.Paistolämpötila 225 astetta.Paistoaika noin 20 minuuttia.
Kirjolohimuffinit
Graavikirjolohi sopii myös leivontaan. Maustettu ruokakerma helpottaa ruoanlaittoa, ja tabasko tuo makua muffineihin. Tarjoa suolaisia muffineja vaikkapa brunssilla tai illanistujaisissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | graavikirjolohifileesiivuja (150 g) |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| pala purjoa | |
| 1 kpl | kananmuna |
| suolaa | |
| 3 kpl | tabaskoa |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
| 1 kpl | kolmen juuston ruokakermaa (2,5 dl) |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
Valmistus
- 1
Leikkaa kirjolohisiivut pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Halkaise ja huuhtele purjo ja pilko pieniksi. Kypsennä purjoa mikrossa täydellä teholla, kunnes se on pehmeää.Vatkaa munan joukkoon mausteet, rasva ja kerma. Kaada jauhoseos muna-kermaseokseen. Lisää jäähtyneet purjot, kirjolohikuutiot ja hienonnettu tilli. Jaa taikina muffinipellille. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.Paistolämpötila 225 astetta.Paistoaika noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












