Konjakkisinappi | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Konjakkisinappi

Konjakkisinappi

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Kotitekoinen konjakkisinappi on kinkun paras kaveri. Itse tehty sinappi kruunaa juhla-aterian ja on nopea valmistaa. Sinapin voi keittää hyvissä ajoin etukäteen.

Ainekset

2 dl
sinappijauhetta
2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
2 kpl
kananmunaa
1 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
konjakkia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita sinappijauhe ja sokeri puulastalla kattilassa. Lisää kerma ja munat.

2 dl
sinappijauhetta
2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
2 kpl
kananmunaa
2

Kuumenna seos hyvin sekoittaen ja keitä pari minuuttia. Sekoita koko ajan pohjaa myöten, sillä sinappi palaa helposti. Puulasta toimii parhaiten.

3

Anna jäähtyä hetki. Mausta etikalla ja konjakilla. Kaada sinappi puhtaisiin lasitölkkeihin ja siirrä jääkaappiin. Anna sinapin makujen tasaantua vähintään vuorokausi. (Valmista sinappia syntyy tällä ohjeella reilu 4 dl.)

2 rkl
konjakkia
1 rkl
punaviinietikkaa

Vinkki: Sinappi säilyy jääkaapissa puhtaissa lasitölkeissä muutaman viikon.

Vinkki: Kokeile sinappia graavilohen ja piimäjuuston kanssa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2020
Muokattu: 25.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.