Konjakkisinappi

arvosana5/5

(3)arviota
4 Desilitraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Kotitekoinen konjakkisinappi on kinkun – tai makkaran – paras kaveri. Itse tehty sinappi on yllättävän helppo valmistaa! Sinapin voi keittää hyvissä ajoin etukäteen.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlsinappijauhetta
2 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
2 kplkananmunaa
1 rklpunaviinietikkaa
2 rklkonjakkia

Valmistus

  1. 1

    Sekoita sinappijauhe ja sokeri puulastalla kattilassa. Lisää kerma ja munat.

    MääräAinesosa
    2 dlsinappijauhetta
    2 dlsokeria
    2 dlkuohukermaa
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Kuumenna seos hyvin sekoittaen ja keitä pari minuuttia. Sekoita koko ajan pohjaa myöten, sillä sinappi palaa helposti. Puulasta toimii parhaiten.

  3. 3

    Anna jäähtyä hetki. Mausta etikalla ja konjakilla. Kaada sinappi puhtaisiin lasitölkkeihin ja siirrä jääkaappiin. Anna sinapin makujen tasaantua vähintään vuorokausi. Valmista sinappia syntyy tällä ohjeella reilu 4 dl.

    MääräAinesosa
    2 rklkonjakkia
    1 rklpunaviinietikkaa

Vinkki: Sinappi säilyy jääkaapissa puhtaissa lasitölkeissä muutaman viikon.

Vinkki: Kokeile sinappia graavilohen ja piimäjuuston kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl sinappijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
13.11.2020
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä