Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kookos-katkarapukeitto Tom Kha

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

350 g
kuorittuja katkarapuja
100 g
tuoreita osterivinokkaita
3 kpl
sitruunanruohon vartta
2 1/2 dl
kanalientä (kuutiosta)
2 kpl
prk kookosmaitoa
4 kpl
pientä kokonaista chiliä
3 rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1 kpl
lime
pala tuoretta galangal- tai inkiväärijuurta
tuoretta korianterisilppua
muutama ravunpyrstö koristeluun

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Suikaloi sienet, raasta limen kuori ja purista mehu, kuori inkivääri ja suikaloi tosi ohuelti, kuori sitruunaruohon uloin kerros pois ja silppua pieneksi.

2

Kiehauta kanaliemi ja lisää raastettu limenkuori, inkivääri ja sitruunaruoho. Keitä 10 min. Lisää kookosmaito ja kiehauta.

3

Lisää sienet ja kokonaiset chilit ja mausta limen mehulla. Lisää katkaravut aivan lopuksi kuumaan liemeen.

4

Tarjoile korianterisilpulla ja ravunpyrstöillä koristeltuna kuumista kupeista. Lisäkkeeksi esim. Krupuk-lastuja.

Käyttämällä chilit kokonaisina voidaan tasoittaa tulisuutta. Tulisuus tulee vasta puraistessa kokonaista chiliä. Jos et halua keitosta kovin tulista, jätä chilit pois.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.