Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Kookos-katkarapukeitto Tom Kha

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 gkuorittuja katkarapuja
100 gtuoreita osterivinokkaita
3 kplsitruunanruohon vartta
2 1/2 dlkanalientä (kuutiosta)
2 kplprk kookosmaitoa
4 kplpientä kokonaista chiliä
3 rklthaimaalaista kalakastiketta
1 kpllime
pala tuoretta galangal- tai inkiväärijuurta
tuoretta korianterisilppua
muutama ravunpyrstö koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi sienet, raasta limen kuori ja purista mehu, kuori inkivääri ja suikaloi tosi ohuelti, kuori sitruunaruohon uloin kerros pois ja silppua pieneksi.

  2. 2

    Kiehauta kanaliemi ja lisää raastettu limenkuori, inkivääri ja sitruunaruoho. Keitä 10 min. Lisää kookosmaito ja kiehauta.

  3. 3

    Lisää sienet ja kokonaiset chilit ja mausta limen mehulla. Lisää katkaravut aivan lopuksi kuumaan liemeen.

  4. 4

    Tarjoile korianterisilpulla ja ravunpyrstöillä koristeltuna kuumista kupeista. Lisäkkeeksi esim. Krupuk-lastuja.

Käyttämällä chilit kokonaisina voidaan tasoittaa tulisuutta. Tulisuus tulee vasta puraistessa kokonaista chiliä. Jos et halua keitosta kovin tulista, jätä chilit pois.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä