Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Kookos-katkarapukeitto Tom Kha

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 gkuorittuja katkarapuja
100 gtuoreita osterivinokkaita
3 kplsitruunanruohon vartta
2 1/2 dlkanalientä (kuutiosta)
2 kplprk kookosmaitoa
4 kplpientä kokonaista chiliä
3 rklthaimaalaista kalakastiketta
1 kpllime
pala tuoretta galangal- tai inkiväärijuurta
tuoretta korianterisilppua
muutama ravunpyrstö koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi sienet, raasta limen kuori ja purista mehu, kuori inkivääri ja suikaloi tosi ohuelti, kuori sitruunaruohon uloin kerros pois ja silppua pieneksi.

  2. 2

    Kiehauta kanaliemi ja lisää raastettu limenkuori, inkivääri ja sitruunaruoho. Keitä 10 min. Lisää kookosmaito ja kiehauta.

  3. 3

    Lisää sienet ja kokonaiset chilit ja mausta limen mehulla. Lisää katkaravut aivan lopuksi kuumaan liemeen.

  4. 4

    Tarjoile korianterisilpulla ja ravunpyrstöillä koristeltuna kuumista kupeista. Lisäkkeeksi esim. Krupuk-lastuja.

Käyttämällä chilit kokonaisina voidaan tasoittaa tulisuutta. Tulisuus tulee vasta puraistessa kokonaista chiliä. Jos et halua keitosta kovin tulista, jätä chilit pois.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025