Kreikkalainen juuressalaatti
Kreikkalainen juuressalaatti
Yhteistyössä

Kreikkalainen juuressalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbataattia
1/2 kgporkkanaa
750 gpalsternakkaa
1/2 dlhunajaa
3/4 dloliiviöljyä
2 kplruukkua rapeaa salaattia
1 kplruukku rucolaa
1 kpliso kourallinen tuoretta pinaattia
1 kplpurkki isoja valkoisia papuja
200 gfetajuustoa
1 kplsitruuna
sormisuolaa, pippuria, oliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Kuori juurekset, pilko porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi. Bataatit voi leikata kuutioiksi.

  3. 3

    Pyöräytä juurekset öljy–hunajasekoituksessa ja levitä leivinpaperille.

  4. 4

    Paahda uunissa kunnes pinta on paahtunut kauniiksi ja lohkot ovat kokonaan kypsiä (n. 30 minuuttia), käännä välillä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla.

  5. 5

    Aseta laakean kulhon pohjalle revityt salaatit ja pinaatit.

  6. 6

    Asettele juurekset ja valkoiset pavut salaattipedin päälle. Purista sitruunaa pintaan.

  7. 7

    Sekoita salaatti kevyesti ja kaada ohuena nauhana oliiviöljyä salaatin päälle.

  8. 8

    Murusta fetajuusto ja tarjoile salaatti haaleana tai kylmänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä