Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalainen juuressalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
bataattia
1/2 kg
porkkanaa
750 g
palsternakkaa
1/2 dl
hunajaa
3/4 dl
oliiviöljyä
2 kpl
ruukkua rapeaa salaattia
1 kpl
ruukku rucolaa
1 kpl
iso kourallinen tuoretta pinaattia
1 kpl
purkki isoja valkoisia papuja
200 g
fetajuustoa
1 kpl
sitruuna
sormisuolaa, pippuria, oliiviöljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2

Kuori juurekset, pilko porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi. Bataatit voi leikata kuutioiksi.

3

Pyöräytä juurekset öljy–hunajasekoituksessa ja levitä leivinpaperille.

4

Paahda uunissa kunnes pinta on paahtunut kauniiksi ja lohkot ovat kokonaan kypsiä (n. 30 minuuttia), käännä välillä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla.

5

Aseta laakean kulhon pohjalle revityt salaatit ja pinaatit.

6

Asettele juurekset ja valkoiset pavut salaattipedin päälle. Purista sitruunaa pintaan.

7

Sekoita salaatti kevyesti ja kaada ohuena nauhana oliiviöljyä salaatin päälle.

8

Murusta fetajuusto ja tarjoile salaatti haaleana tai kylmänä.

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 6.10.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.