Kulman Keittiön Karamellisoidut pähkinät
Kulman Keittiön Karamellisoidut pähkinät
Yhteistyössä

Kulman Keittiön karamellisoidut pähkinät

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Karamellisoidut pähkinät on nopea valmistaa ja maistuvat herkullisilta. Tällä reseptillä pähkinöiden pinnasta saa kauniin kiiltävän, jolloin ne myös pysyvät erillään tarttumatta toisiinsa. Karamellisoidut pähkinät sopivat vaikka kakkujen ja muffinien koristeluun tai joulun ruokalahjaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
2 rklsuolaa
150 gpekaanipähkinöitä
150 gsaksanpähkinöitä
200 gtomusokeria
2 tlkanelia jauhettuna
6 dlöljyä uppopaistoon

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta noin 1 l vettä ja mausta se suolalla. Keitä pähkinöitä noin 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 rklsuolaa
    150 gpekaanipähkinöitä
    150 gsaksanpähkinöitä
  2. 2

    Nosta pähkinät vedestä ja anna höyrystyä hetki kuivaksi.

  3. 3

    Yhdistä tomusokeri ja kaneli. Kaada pähkinät tomusokerin joukkoon ja sekoita niin, että pähkinät ovat täysin peittyneet.

    MääräAinesosa
    200 gtomusokeria
    2 tlkanelia jauhettuna
  4. 4

    Friteeraa pähkinät n. 170°C öljyssä noin 5 minuuttia ja nosta ritilän päälle jäähtymään toisistaan erilleen.

    MääräAinesosa
    6 dlöljyä uppopaistoon

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g tomusokeria, 2 tl kanelia jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 4.11.2025

Samankaltaisia reseptejä