Kulman keittiön lohipastrami - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman keittiön lohipastrami

Lohipastrami
Annokset
4
Ravintoloissa usein tarjolla oleva lohipastrami on täydellinen alkupala illalliselle tai joulun kalapöytään. Tällä reseptillä se valmistuu helposti myös kotona. Makua lohipastrami saa muun muassa korianterista ja juustokuminasta.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
meri- tai kirjolohta
3 rkl
merisuolaa
3 tl
sokeria
2 rkl
mustapippuria
3 rkl
seesaminsiemeniä
2 tl
korianterinsiemeniä
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 tl
juustokuminaa

Näin teet

1

Leikkaa lohesta nahka pois ja leikkaa kala halki pituussuuntaan. Palan tulisi olla tasapaksuinen. Jos joudut trimmaamaan lohta vatsapuolelta, käytä ylimääräiset palat vaikka keittoon tai murekkeeseen. Kuivaa lohen pinta.

500 g
meri- tai kirjolohta
2

Suolaa ja sokeroi pinta ja kääri kelmuun pötköksi. Laita lohi jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

3 rkl
merisuolaa
3 tl
sokeria
3

Paahda mausteet kuivalla paistinpannulla noin 2 minuuttia. Jauha mausteseos morttelissa hieman pienemmäksi.

2 tl
juustokuminaa
2 tl
korianterinsiemeniä
3 rkl
seesaminsiemeniä
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
mustapippuria
4

Poista lohen pinnalta ylimääräinen suola ja kuivaa pinta. Hiero mausteseos pintaan. Paahda pinta joka puolelta kuivalla ja kuumalla pannulla noin 20 sekuntia per sivu. Kääri lohi tiukkaan kelmuun pötköksi ja anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti.

5

Leikkaa lohesta noin 1 cm kokoisia viipaleita ja tarjoile.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 5.3.2019
Muokattu: 5.3.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia22 g89 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1050 4201
Energiaa kcal251 1004

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl korianterinsiemeniä

  • 2 tl fenkolinsiemeniä

  • 2 tl juustokuminaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g17 g
Proteiinia22 g89 g
Rasvaa16 g63 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1050 4201
Energiaa kcal251 1004

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl korianterinsiemeniä

  • 2 tl fenkolinsiemeniä

  • 2 tl juustokuminaa

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.