Leikkaa lohesta nahka pois ja leikkaa kala halki pituussuuntaan. Palan tulisi olla tasapaksuinen. Jos joudut trimmaamaan lohta vatsapuolelta, käytä ylimääräiset palat vaikka keittoon tai murekkeeseen. Kuivaa lohen pinta.
Suolaa ja sokeroi pinta ja kääri kelmuun pötköksi. Laita lohi jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Paahda mausteet kuivalla paistinpannulla noin 2 minuuttia. Jauha mausteseos morttelissa hieman pienemmäksi.
Poista lohen pinnalta ylimääräinen suola ja kuivaa pinta. Hiero mausteseos pintaan. Paahda pinta joka puolelta kuivalla ja kuumalla pannulla noin 20 sekuntia per sivu. Kääri lohi tiukkaan kelmuun pötköksi ja anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa lohesta noin 1 cm kokoisia viipaleita ja tarjoile.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
251
1050
15,8 g
2,8 g
4,3 g
3,0 g
1,5 g
22,3 g
14,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl korianterinsiemeniä,
2 tl fenkolinsiemeniä,
2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli