Kulman keittiön lohipastrami | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohipastrami

Kulman keittiön lohipastrami

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Ravintoloissa usein tarjolla oleva lohipastrami on täydellinen alkupala illalliselle tai joulun kalapöytään. Tällä reseptillä se valmistuu helposti myös kotona. Makua lohipastrami saa muun muassa korianterista ja juustokuminasta.

Ainekset

500 g
meri- tai kirjolohta
3 rkl
merisuolaa
3 tl
sokeria
2 rkl
mustapippuria
3 rkl
seesaminsiemeniä
2 tl
korianterinsiemeniä
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 tl
juustokuminaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa lohesta nahka pois ja leikkaa kala halki pituussuuntaan. Palan tulisi olla tasapaksuinen. Jos joudut trimmaamaan lohta vatsapuolelta, käytä ylimääräiset palat vaikka keittoon tai murekkeeseen. Kuivaa lohen pinta.

500 g
meri- tai kirjolohta
2

Suolaa ja sokeroi pinta ja kääri kelmuun pötköksi. Laita lohi jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

3 rkl
merisuolaa
3 tl
sokeria
3

Paahda mausteet kuivalla paistinpannulla noin 2 minuuttia. Jauha mausteseos morttelissa hieman pienemmäksi.

2 tl
juustokuminaa
2 tl
korianterinsiemeniä
3 rkl
seesaminsiemeniä
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
mustapippuria
4

Poista lohen pinnalta ylimääräinen suola ja kuivaa pinta. Hiero mausteseos pintaan. Paahda pinta joka puolelta kuivalla ja kuumalla pannulla noin 20 sekuntia per sivu. Kääri lohi tiukkaan kelmuun pötköksi ja anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti.

5

Leikkaa lohesta noin 1 cm kokoisia viipaleita ja tarjoile.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1050

251

15,8 g

2,8 g

4,3 g

3,0 g

1,5 g

22,3 g

14,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl korianterinsiemeniä,

2 tl fenkolinsiemeniä,

2 tl juustokuminaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli