Kultainen kranssi

Nappaa talteen!
| 100 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 kpl | (0,5 g) sahramia |
| 3 rkl | haaleaa vettä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | muna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 dl | appelsiinimarmeladia |
| 150 g | mantelimassaa |
| 1 dl | rusinoita |
| kanelia | |
| Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sulata margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.Levitä levyille appelsiinimarmeladi. Raasta päälle mantelimassa ja ripottele pinnalle rusinat. Kääri levy tiukalle rullalle ja taivuta pötkö renkaaksi. Työnnä toinen pää toisen sisään ja painele sauma kiinni.Siirrä rengas leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä syviä viiltoja. Vedä viipaleet hiukan erilleen toisistaan ja käännä ne sivuttain niin, että leikkuupinnat näkyvät. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kultainen kranssi
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 kpl | (0,5 g) sahramia |
| 3 rkl | haaleaa vettä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | muna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 1 dl | appelsiinimarmeladia |
| 150 g | mantelimassaa |
| 1 dl | rusinoita |
| kanelia | |
Voiteluun: | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Sulata margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.Levitä levyille appelsiinimarmeladi. Raasta päälle mantelimassa ja ripottele pinnalle rusinat. Kääri levy tiukalle rullalle ja taivuta pötkö renkaaksi. Työnnä toinen pää toisen sisään ja painele sauma kiinni.Siirrä rengas leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä syviä viiltoja. Vedä viipaleet hiukan erilleen toisistaan ja käännä ne sivuttain niin, että leikkuupinnat näkyvät. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












