Kultainen kranssi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 kpl(0,5 g) sahramia
3 rklhaaleaa vettä
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplmuna
8 dlvehnäjauhoja

Täyte

1 dlappelsiinimarmeladia
150 gmantelimassaa
1 dlrusinoita
kanelia

Voiteluun:

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.Levitä levyille appelsiinimarmeladi. Raasta päälle mantelimassa ja ripottele pinnalle rusinat. Kääri levy tiukalle rullalle ja taivuta pötkö renkaaksi. Työnnä toinen pää toisen sisään ja painele sauma kiinni.Siirrä rengas leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä syviä viiltoja. Vedä viipaleet hiukan erilleen toisistaan ja käännä ne sivuttain niin, että leikkuupinnat näkyvät. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä