Kultainen kranssi | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pullakranssi

Kultainen kranssi

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 kpl
(0,5 g) sahramia
3 rkl
Haaleaa vettä
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
8 dl
Vehnäjauhoja

täyte

1 dl
Appelsiinimarmeladia
150 g
Mantelimassaa
1 dl
Rusinoita
Kanelia

voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva ja sahrami haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi.Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi, ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.Levitä levyille appelsiinimarmeladi. Raasta päälle mantelimassa ja ripottele pinnalle rusinat. Kääri levy tiukalle rullalle ja taivuta pötkö renkaaksi. Työnnä toinen pää toisen sisään ja painele sauma kiinni.Siirrä rengas leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä syviä viiltoja. Vedä viipaleet hiukan erilleen toisistaan ja käännä ne sivuttain niin, että leikkuupinnat näkyvät. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.