Kuminaiset perunaleivät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuminaiset perunaleivät

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

1 1/2 dl
Perunasosehiutaleita
2 1/2 dl
Vettä
2 1/2 dl
Maitoa
1 kpl
(50 g) hiivaa
2 tl
Suolaa
2 - 3 tl
Kuminoita hienonnettuna
4 dl
Ruissihtijauhoja
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
Voiteluun: munaa
Päälle: kuminoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita siihen perunasosehiutaleet. Nosta kattila levyltä ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon kylmä maito. Murenna sekaan hiiva, kun seos on kädenlämpöistä. Sekoita kunnes hiiva liukenee.Lisää mausteet, vähitellen jauhot ja lopuksi rasva. Alusta taikina sileäksi ja kulhon reunoista irtoavaksi. Kohota se leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia tai kolmeen osaan sen mukaan, miten monta leipää haluat ja kuinka monta pitkää vuokaa sinulla on. Pyöritä taikina paksuksi pötköksi ja jaa voideltuihin vuokiin. Kohota taikinat taas leivinliinan alla.Pistele leivät tikulla tai haarukalla ja voitele munalla. Ripottele päälle kuminoita ja kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.