Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Kuohuviinissä marinoidut marjat ja inkiväärivaahto
15 min
6 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Kuohuviinissä marinoidut marjat ja inkiväärivaahto sopivat hyvin esimerkiksi piknik-eväiksi. Kun pakkaat marinoidut marjat ja vaahdon eri rasioihin ja sekoitat vasta paikan päällä lähimmässä puistossa kevätauringon lämmittäessä on annos parhaimmillaan.
Ainekset
3 dl
kuohuviiniä
200 g
sokeria
200 g
vadelmia
200 g
karhunvatukoita
200 g
mustikoita
400 g
mansikoita
Inkiväärivaahto
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 tl
raastettua inkivääriä
Reseptin ainekset Kulman keittiöstä
Valmistus
1
Keitä kuohuviiniä ja sokeria hetki niin, että koostumus alkaa tiivistyä.
3 dl
kuohuviiniä
200 g
sokeria
2
Sekoita marjat ja kuuma kuohuviinisiirappi. Anna maustua 15 minuutin ajan.
200 g
vadelmia
200 g
mustikoita
200 g
karhunvatukoita
400 g
mansikoita
3
Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja kääntele joukkoon inkivääri. Tarjoile inkiväärivaahto kuohuviinissä marinoitujen marjojen kera.
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
2 tl
raastettua inkivääriä
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 27.10.2018
|Muokattu: 6.10.2023
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
328
1376
12,5 g
7,8 g
48,7 g
47,7 g
3,7 g
1,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl kuohuviiniä,
200 g karhunvatukoita,
2 tl raastettua inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli