Kuohuviinissä marinoidut marjat ja inkiväärivaahto
Kuohuviinissä marinoidut marjat ja inkiväärivaahto
Yhteistyössä

Kuohuviinissä marinoidut marjat ja inkiväärivaahto

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kuohuviinissä marinoidut marjat ja inkiväärivaahto sopivat hyvin esimerkiksi piknik-eväiksi. Kun pakkaat marinoidut marjat ja vaahdon eri rasioihin ja sekoitat vasta paikan päällä lähimmässä puistossa kevätauringon lämmittäessä on annos parhaimmillaan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkuohuviiniä
200 gsokeria
200 gvadelmia
200 gkarhunvatukoita
200 gmustikoita
400 gmansikoita

Inkiväärivaahto

2 dlkuohukermaa
2 rklsokeria
2 tlraastettua inkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Keitä kuohuviiniä ja sokeria hetki niin, että koostumus alkaa tiivistyä.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohuviiniä
    200 gsokeria
  2. 2

    Sekoita marjat ja kuuma kuohuviinisiirappi. Anna maustua 15 minuutin ajan.

    MääräAinesosa
    200 gvadelmia
    200 gmustikoita
    200 gkarhunvatukoita
    400 gmansikoita
  3. 3

    Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja kääntele joukkoon inkivääri. Tarjoile inkiväärivaahto kuohuviinissä marinoitujen marjojen kera.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 rklsokeria
    2 tlraastettua inkivääriä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl kuohuviiniä, 200 g karhunvatukoita, 2 tl raastettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
27.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025