Laivakakku - Yhteishyvä

Laivakakku

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUPOHJA:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS:

1 dl
Marjamehua tai maitoa

TÄYTE:

2 dl
Vadelmia tai 1 dl hilloa
1 dl
Kuohu- tai vispikermaa

KORISTELU:

4 dl
Kuohu- tai vispikermaa
2 rkl
Sokeria
Hiven sinistä elintarvikeväriä halutessasi

LAIVAAN JA KALOIHIN:

250 g
Valkoista marsipaania ja elintarvikeväriä tai makeisia
Puinen varrastikku

Näin teet

1

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku. Halkaise ja kostuta. Vaahdota kaikki kermat sokerin kanssa, ota osa täytteeseen. Täytä kakku vadelmilla tai hillolla ja kermavaahdolla. Nosta toinen osa päälle. Lisää halutessasi hieman sinistä elintarvikeväriä kermavaahtoon. Väri tummuu säilytyksen aikana, joten käytä sitä vain pieni määrä. Päällystä kakku kermavaahdolla ja tee pintaan laineita. Tee koristeet tai koristele kakku makeisilla. Käytä noin 150 g marsipaania laivaan ja loput kalakuvioihin. Sekoita marsipaaniin halutessasi karamelliväriä ja muotoile siitä laiva. Tee purje puutikusta ja paperista. Värjää marsipaania kaloja varten. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli marsipaani ohuemmiksi. Tee veitsellä kalan muotoisia kuvioita. Nosta laiva kakun päälle vähän ennen tarjoilua ja paina puutikku purjeen kanssa laivaan kiinni. Paina kalat kevyesti kakun reunoille.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.2.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa