Laskiaisen kookospullat

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Herkuttele tropiikinmakuisilla laskiaispullilla, jotka leivotaan kookosmaitoon. Täytä laskiaispullat haluamallasi hedelmähillolla ja kookoshiutaleilla maustetulla kermavaahdolla.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

400 g(1 tlk) kookosmaitoa
50 ghiivaa
2 dlsokeria
1 tlsuolaa
11 - 12 dlvehnäjauhoja
100 gmargariinia

Voiteluun

1 kplmuna

Täyte

2 dlhilloa tai sosetta (esim. mango, ananas tai passionhedelmä)

Kookoskermavaahto

3 - 4 dlvispikermaa
2 rklsokeria
2 - 3 rklkookoshiutaleita

Pinnalle

250 g(1 pkt) valkoista sokerimassaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää 3 dl jauhoista ja vatkaa muutama minuutti. Alusta joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    400 g(1 tlk) kookosmaitoa
    50 ghiivaa
    2 dlsokeria
    1 tlsuolaa
    11 - 12 dlvehnäjauhoja
    100 gmargariinia
  2. 2

    Leivo taikinasta jauhotulla pöydällä suurehkoja pullia. Siirrä pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat rikotulla munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
  3. 3

    Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja kookoshiutaleilla. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla. Aseta lakit päälle. Kauli halutessasi sokerimassasta tomusokerin avulla vajaan sentin paksuinen levy. Ota sydänmuotilla koristeet pullien pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 - 4 dlvispikermaa
    2 rklsokeria
    2 - 3 rklkookoshiutaleita
    250 g(1 pkt) valkoista sokerimassaa
    2 dlhilloa tai sosetta (esim. mango, ananas tai passionhedelmä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä