
Lihapiirakka
Ainekset
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi, katso keittoaika pakkauksesta.
Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se pieneksi muruksi. Lisää paprika ja mausteet, kääntele seosta pannulla vielä pari minuuttia.
Sekoita kypsä riisi jauhelihaseokseen ja anna täytteen jäähtyä.
Riko muna pienen kulhoon. Sekoita noin puolet munasta jäähtyneeseen täytteeseen ja jätä loput piirakan voiteluun.
Kauli taikinalevy kevyesti jauhotulla alustalla niin, että toinen puoli taikinalevystä on noin 1 cm:n paksuinen ja toinen puoli ½ cm:n paksuinen. Ohenna paksumman puolen reunat ½ cm:n paksuisiksi. Siirrä taikinalevy leivinpaperin päälle pellille.
Voitele taikinalevyn reunat kananmunalla. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi taikinalevyn ohuemmalle puolelle. Käännä toinen puoli täytteen päälle ja paina reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Taita reunat noin 2 cm:n leveydeltä piirakan alle. Leikkaa piirakan päälle veitsellä kevyet viillot ja voitele pinta munalla.
Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
146
614
8,9 g
3,2 g
7,4 g
0,6 g
0,5 g
9,2 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä,
0,5 kpl kasvisliemikuutio.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli