Lihapiirakka - Yhteishyvä

Lihapiirakka

???
Annokset
10
Perinteinen lihapiirakka syntyy valmiista lehtitaikinalevyistä, jauhelihasta ja riisistä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(600 g) isoa lehtitaikinalevyä

JAUHELIHATÄYTE:

3/4 dl
Pitkäjyväistä riisiä
3 dl
Vettä
1/2 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
Iso sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Punainen paprika
1 tl
Suolaa
2 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Kananmuna voiteluun

Näin teet

1

Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
(600 g) isoa lehtitaikinalevyä
2

Valmista täyte. Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen paahtua. Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää paprika ja mausteet jauhelihaseokseen ja kääntele seosta hetken aikaa. Sekoita kypsennetty riisi ja jauhelihaseos keskenään ja anna seoksen jäähtyä täysin.

3/4 dl
Pitkäjyväistä riisiä
1/2 kpl
Kasvisliemikuutio
3 dl
Vettä
1 kpl
Iso sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Punainen paprika
2 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
3

Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt jauhelisariisiseos. Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle.

4

Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa