Lihapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihapiirakka

Lihapiirakka

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Perinteinen lihapiirakka saa mainion lisämaun paprikasta. Pilko sitä peltipiirakkaan tuoreena ja ripota mausteeksi vielä paprikajauhettakin.

Ainekset

600 g
(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä

täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
2 1/2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutio
1 kpl
sipuli
1 kpl
punainen paprika
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

600 g
(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä
2

Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi, katso keittoaika pakkauksesta.

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
1/2 kpl
kasvisliemikuutio
2 1/2 dl
vettä
3

Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se pieneksi muruksi. Lisää paprika ja mausteet, kääntele seosta pannulla vielä pari minuuttia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
punainen paprika
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 tl
suolaa
2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Sekoita kypsä riisi jauhelihaseokseen ja anna täytteen jäähtyä.

1 kpl
kananmuna
5

Riko muna pienen kulhoon. Sekoita noin puolet munasta jäähtyneeseen täytteeseen ja jätä loput piirakan voiteluun.

1 kpl
kananmuna
6

Kauli taikinalevy kevyesti jauhotulla alustalla niin, että toinen puoli taikinalevystä on noin 1 cm:n paksuinen ja toinen puoli ½ cm:n paksuinen. Ohenna paksumman puolen reunat ½ cm:n paksuisiksi. Siirrä taikinalevy leivinpaperin päälle pellille.

7

Voitele taikinalevyn reunat kananmunalla. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi taikinalevyn ohuemmalle puolelle. Käännä toinen puoli täytteen päälle ja paina reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Taita reunat noin 2 cm:n leveydeltä piirakan alle. Leikkaa piirakan päälle veitsellä kevyet viillot ja voitele pinta munalla.

8

Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.1.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.