Lihapiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Perinteinen lihapiirakka saa mainion lisämaun paprikasta. Pilko sitä peltipiirakkaan tuoreena ja ripota mausteeksi vielä paprikajauhettakin.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä

Täyte

1 dlpitkäjyväistä riisiä
2 1/2 dlvettä
1/2 kplkasvisliemikuutio
1 kplsipuli
1 kplpunainen paprika
1 rklrypsiöljyä
400 gjauhelihaa
2 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä
  2. 2

    Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi, katso keittoaika pakkauksesta.

    MääräAinesosa
    1 dlpitkäjyväistä riisiä
    1/2 kplkasvisliemikuutio
    2 1/2 dlvettä
  3. 3

    Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se pieneksi muruksi. Lisää paprika ja mausteet, kääntele seosta pannulla vielä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplpunainen paprika
    1 rklrypsiöljyä
    400 gjauhelihaa
    1 tlsuolaa
    2 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Sekoita kypsä riisi jauhelihaseokseen ja anna täytteen jäähtyä.

  5. 5

    Riko muna pienen kulhoon. Sekoita noin puolet munasta jäähtyneeseen täytteeseen ja jätä loput piirakan voiteluun.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  6. 6

    Kauli taikinalevy kevyesti jauhotulla alustalla niin, että toinen puoli taikinalevystä on noin 1 cm:n paksuinen ja toinen puoli ½ cm:n paksuinen. Ohenna paksumman puolen reunat ½ cm:n paksuisiksi. Siirrä taikinalevy leivinpaperin päälle pellille.

  7. 7

    Voitele taikinalevyn reunat kananmunalla. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi taikinalevyn ohuemmalle puolelle. Käännä toinen puoli täytteen päälle ja paina reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Taita reunat noin 2 cm:n leveydeltä piirakan alle. Leikkaa piirakan päälle veitsellä kevyet viillot ja voitele pinta munalla.

  8. 8

    Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 pkt) isoa lehtitaikinalevyä, 0.5 kpl kasvisliemikuutio.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
6.9.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä