Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapullat, hummus ja kreikkalainen salaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
naudan jauhelihaa
1 kpl
iso salottisipuli
4 kpl
siivua pekonia
1 kpl
kananmuna
1 kpl
prk hummusta
suolaa, pippuria
nokare voita
tuoretta leipää

Kreikkalainen salaatti:

800 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
kurkku
1 kpl
punasipuli
1 kpl
prk kikherneitä
1 kpl
ruukku minttua, poimi lehdet
200 g
fetajuustoa
oliiviöljyä, balsamicoa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Silppua sipuli ja pekoni hienoksi. Kuullota sipuli ja pekoninpalat voissa, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Anna jäähtyä.

2

Sekoita sipuli-pekoniseos jauhelihaan. Lisää n. 1/3 tl suolaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.

3

Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista sen suolaisuus.

4

Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista niitä 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

5

Tarjoile hummuksen, tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

 Halkaise tomaatit. Kuori kurkku ja leikkaa paloiksi.

 Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi.

 Valuta kikherneet.

 Sekoita keskenään kikherneet, tomaatit, kurkku, sipulin renkaat ja mintun lehdet.

 Valuta salaatin sekaan oliiviöljyä ja balsamicoa ja murusta fetaa pintaan. Viimeistele salaatti rouhimalla mustapippuria sen pintaan.
Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.