Lihapullat, hummus ja kreikkalainen salaatti
Lihapullat, hummus ja kreikkalainen salaatti
Yhteistyössä

Lihapullat, hummus ja kreikkalainen salaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan jauhelihaa
1 kpliso salottisipuli
4 kplsiivua pekonia
1 kplkananmuna
1 kplprk hummusta
suolaa, pippuria
nokare voita
tuoretta leipää

Kreikkalainen salaatti:

800 gkirsikkatomaatteja
1 kplkurkku
1 kplpunasipuli
1 kplprk kikherneitä
1 kplruukku minttua, poimi lehdet
200 gfetajuustoa
oliiviöljyä, balsamicoa

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipuli ja pekoni hienoksi. Kuullota sipuli ja pekoninpalat voissa, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Anna jäähtyä.

  2. 2

    Sekoita sipuli-pekoniseos jauhelihaan. Lisää n. 1/3 tl suolaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.

  3. 3

    Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista sen suolaisuus.

  4. 4

    Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista niitä 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

  5. 5

    Tarjoile hummuksen, tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

     Halkaise tomaatit. Kuori kurkku ja leikkaa paloiksi.
    
     Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi.
    
     Valuta kikherneet.
    
     Sekoita keskenään kikherneet, tomaatit, kurkku, sipulin renkaat ja mintun lehdet.
    
     Valuta salaatin sekaan oliiviöljyä ja balsamicoa ja murusta fetaa pintaan. Viimeistele salaatti rouhimalla mustapippuria sen pintaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä