Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapullat ja Gruyèremuusi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
naudan jauhelihaa
1 kpl
sipuli
2 rkl
soijaa
1 kpl
kananmuna
suolaa, pippuria
nokare voita

Gruyèremuusi

600 g
valmista perunamuusia
1/2 dl
maitoa
125 g
raastettua Gruyère-juustoa
2 kpl
pkt Pannuvihanneksia
suolaa, soijaa, pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Silppua sipuli ja kuullota voissa. Anna jäähtyä.

2

Sekoita sipuli jauhelihaan. Lisää suolaa, soijaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.

3

Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista suolaisuus.

4

Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

5

Voitele uunivuoka. Notkista perunamuusi tilkalla maitoa ja kaada se uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit lisätä lämpöä, jos haluat tummemman gratinoinnin.

6

Lämmitä öljyä pannussa ja paista pannuvihannekset. Lisää hieman soijaa ja pippuria.

7

Kokoa neljä annosta lihapullilla, perunamuusilla ja pannuvihanneksilla ja tarjoile heti.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 2.2.2017
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.