Lihapullat ja Gruyèremuusi
Lihapullat ja Gruyèremuusi
Yhteistyössä

Lihapullat ja Gruyèremuusi

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudan jauhelihaa
1 kplsipuli
2 rklsoijaa
1 kplkananmuna
suolaa, pippuria
nokare voita

Gruyèremuusi

600 gvalmista perunamuusia
1/2 dlmaitoa
125 graastettua gruyère-juustoa
2 kplpkt pannuvihanneksia
suolaa, soijaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipuli ja kuullota voissa. Anna jäähtyä.

  2. 2

    Sekoita sipuli jauhelihaan. Lisää suolaa, soijaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria. Sekoita huolellisesti.

  3. 3

    Paista pieni nokare jauhelihaa ja tarkista suolaisuus.

  4. 4

    Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

  5. 5

    Voitele uunivuoka. Notkista perunamuusi tilkalla maitoa ja kaada se uunivuokaan. Lisää pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit lisätä lämpöä, jos haluat tummemman gratinoinnin.

  6. 6

    Lämmitä öljyä pannussa ja paista pannuvihannekset. Lisää hieman soijaa ja pippuria.

  7. 7

    Kokoa neljä annosta lihapullilla, perunamuusilla ja pannuvihanneksilla ja tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä