Lohilaatikko eli laksloota - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohilaatikko eli laksloota

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Perunaa
450 g
Lohta
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
Muutama maustepippuri
Nippu tilliä
3 dl
Maitoa tai ruokakermaa
2 - 3 kpl
Munaa
1/2 rkl
Vehnäjauhoja

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Perkaa lohi ruodottomiksi ja nahattomiksi paloiksi. Viipaloi palat. Kuori ja hienonna sipuli.Lado matalaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja lohiviipaleita. Ripottele väliin suolaa, pippureita ja sipulia. Sekoita maito, munat ja jauhot vatkaten. Kaada seos muiden ainesten päälle. Liemen on peitettävä perunat niin, että vain päällimmäinen kerros jää näkyviin. Jos sitä on liian vähän, paina perunat liemeen tai lisää tilkka maitoa.Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Silppua päälle tuoretta tilliä.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.5.2019