Lohilaatikko eli laksloota

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplperunaa
450 glohta
1 kplsipuli
1 tlsuolaa
muutama maustepippuri
nippu tilliä
3 dlmaitoa tai ruokakermaa
2 - 3 kplmunaa
1/2 rklvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Perkaa lohi ruodottomiksi ja nahattomiksi paloiksi. Viipaloi palat. Kuori ja hienonna sipuli.Lado matalaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja lohiviipaleita. Ripottele väliin suolaa, pippureita ja sipulia. Sekoita maito, munat ja jauhot vatkaten. Kaada seos muiden ainesten päälle. Liemen on peitettävä perunat niin, että vain päällimmäinen kerros jää näkyviin. Jos sitä on liian vähän, paina perunat liemeen tai lisää tilkka maitoa.Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Silppua päälle tuoretta tilliä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä