Lohilaatikko eli laksloota | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohilaatikko eli laksloota

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

8 kpl
Perunaa
450 g
Lohta
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
Muutama maustepippuri
Nippu tilliä
3 dl
Maitoa tai ruokakermaa
2 - 3 kpl
Munaa
1/2 rkl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Perkaa lohi ruodottomiksi ja nahattomiksi paloiksi. Viipaloi palat. Kuori ja hienonna sipuli.Lado matalaan uunivuokaan vuorotellen peruna- ja lohiviipaleita. Ripottele väliin suolaa, pippureita ja sipulia. Sekoita maito, munat ja jauhot vatkaten. Kaada seos muiden ainesten päälle. Liemen on peitettävä perunat niin, että vain päällimmäinen kerros jää näkyviin. Jos sitä on liian vähän, paina perunat liemeen tai lisää tilkka maitoa.Kypsennä vuokaa uunissa 175 asteessa tunnin ajan. Silppua päälle tuoretta tilliä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.