Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Tämä lohilaatikko korvaa lohipiirakan.

Ainekset

1 kpl
Purjo
2 kpl
Sipulia
4 kpl
Porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
1 kg
Perunoita
600 g
Ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
1 - 2 rkl
Margariinia tai öljyä vuoan voiteluun

Lisäksi

1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Vastarouhittua mustapippuria
2 dl
Silputtua tilliä
1/2 dl
Sitruunamehua
4 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi ohuiksi sipulit, porkkanat, palsternakka ja perunat.

2 kpl
Sipulia
4 kpl
Porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
1 kg
Perunoita
1 kpl
Purjo
2

Leikkaa nahaton lohifilee suikaleiksi.

600 g
Ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
3

Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta.

1 - 2 rkl
Margariinia tai öljyä vuoan voiteluun
4

Lisää kerrosten väliin fenkolinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua.

1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Vastarouhittua mustapippuria
2 dl
Silputtua tilliä
1/2 dl
Sitruunamehua
5

Yhdistä kulhossa kerma ja munat. Valuta seos vuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 60 minuuttia.

4 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Kananmunaa
6

Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa.

2 dl
Juustoraastetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.