Lohilaatikko - Yhteishyvä

Lohilaatikko

Lohilaatikko
Annokset
7
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Purjo
2 kpl
Sipulia
4 kpl
Porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
1 kg
Perunoita
600 g
Ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
1 - 2 rkl
Margariinia tai öljyä vuoan voiteluun

LISÄKSI

1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Vastarouhittua mustapippuria
2 dl
Silputtua tilliä
1/2 dl
Sitruunamehua
4 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta

Näin teet

Kuori ja viipaloi ohuiksi sipulit, porkkanat, palsternakka ja perunat.
1

Kuori ja viipaloi ohuiksi sipulit, porkkanat, palsternakka ja perunat.

2 kpl
Sipulia
4 kpl
Porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
1 kg
Perunoita
1 kpl
Purjo
Leikkaa nahaton lohifilee suikaleiksi.
2

Leikkaa nahaton lohifilee suikaleiksi.

600 g
Ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta.
3

Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta.

1 - 2 rkl
Margariinia tai öljyä vuoan voiteluun
Lisää kerrosten väliin fenkolinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua.
4

Lisää kerrosten väliin fenkolinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua.

1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Vastarouhittua mustapippuria
2 dl
Silputtua tilliä
1/2 dl
Sitruunamehua
Yhdistä kulhossa kerma ja munat. Valuta seos vuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 60 minuuttia.
5

Yhdistä kulhossa kerma ja munat. Valuta seos vuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 60 minuuttia.

4 dl
Ruokakermaa
4 kpl
Kananmunaa
Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa.
6

Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa.

2 dl
Juustoraastetta
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 9.8.2018
Jaa Somessa