Lohipasteijat

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
4 dlmaitoa
6 dlvehnäjauhoja
4 dlmaissijauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Täyte

2 kplkeitettyä kananmunaa
pala purjoa
1 rklöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
200 gtuorejuustoa
3 rklhienonnettua tilliä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(150 g) kylmäsavustettua kirjolohta

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva ja sekoita joukkoon maito. Nosta jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita niihin rasva-maitoseos. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

    Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla. Pilko purjo ja kuullota öljyssä. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Anna jäähtyä.

    Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kananmunat, purjoseos ja hienonnettu tilli. Mausta kevyesti.

    Jaa taikina kolmeen osaan. Ja palat edelleen kymmeneen osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halk. 10–12 cm). Nostele noin ruokalusikallinen täytettä ja pala kirjolohta jokaiselle levylle. Taita kahtia ja nipistele reunat kiinni.

    Voitele piiraat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Suolaa, Pala purjoa, Valkosipulinkynttä, 3 rkl Hienonnettua tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 paketti (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä