Lohipasteijat

Nappaa talteen!
| 100 g | margariinia |
| 4 dl | maitoa |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | maissijauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| pala purjoa | |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sulata rasva ja sekoita joukkoon maito. Nosta jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita niihin rasva-maitoseos. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla. Pilko purjo ja kuullota öljyssä. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kananmunat, purjoseos ja hienonnettu tilli. Mausta kevyesti.
Jaa taikina kolmeen osaan. Ja palat edelleen kymmeneen osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halk. 10–12 cm). Nostele noin ruokalusikallinen täytettä ja pala kirjolohta jokaiselle levylle. Taita kahtia ja nipistele reunat kiinni.
Voitele piiraat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Lohipasteijat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 4 dl | maitoa |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | maissijauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| pala purjoa | |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Sulata rasva ja sekoita joukkoon maito. Nosta jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita niihin rasva-maitoseos. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla. Pilko purjo ja kuullota öljyssä. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kananmunat, purjoseos ja hienonnettu tilli. Mausta kevyesti.
Jaa taikina kolmeen osaan. Ja palat edelleen kymmeneen osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halk. 10–12 cm). Nostele noin ruokalusikallinen täytettä ja pala kirjolohta jokaiselle levylle. Taita kahtia ja nipistele reunat kiinni.
Voitele piiraat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
123
Energiaa kcal
517
Energiaa kj
4,4 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
123
Energiaa kcal
517
Energiaa kj
4,4 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,7 g
Hiilihydraatteja
1,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Suolaa, Pala purjoa, Valkosipulinkynttä, 3 rkl Hienonnettua tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 paketti (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























