Lohipasteijat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohipasteijat

Lohipasteijat

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ainekset

100 g
Margariinia
4 dl
Maitoa
6 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Maissijauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna

täyte

2 kpl
Keitettyä kananmunaa
Pala purjoa
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
Tuorejuustoa
3 rkl
Hienonnettua tilliä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(150 g) kylmäsavustettua kirjolohta

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata rasva ja sekoita joukkoon maito. Nosta jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita niihin rasva-maitoseos. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla. Pilko purjo ja kuullota öljyssä. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kananmunat, purjoseos ja hienonnettu tilli. Mausta kevyesti.

Jaa taikina kolmeen osaan. Ja palat edelleen kymmeneen osaan. Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halk. 10–12 cm). Nostele noin ruokalusikallinen täytettä ja pala kirjolohta jokaiselle levylle. Taita kahtia ja nipistele reunat kiinni.

Voitele piiraat kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 4.11.2013
Muokattu: 4.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

517

123

4,4 g

1,4 g

16,7 g

1,1 g

0,6 g

3,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Suolaa,

Pala purjoa,

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Hienonnettua tilliä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 paketti (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli