Lohipullat ja katkarapukastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohipullat ja katkarapukastike

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
1 kpl
Kananmuna
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Öljyä paistamiseen

KATKARAPUKASTIKE

1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Margariinia tai voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kalalientä
2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
(180 g) pakastekatkarapuja
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Hienonnettua tilliä

Näin teet

1

Paloittele lohifilee ja nosta palat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää joukkoon sinappi, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet. Aja tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pyöryköitä. Paista ne öljyssä pannulla miedolla lämmöllä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit pannulla rasvassa.Lisää joukkoon jauhot ja kääntele hetki. Sekoita pannuun kalaliemi ja kerma. Anna kiehahtaa. Lisää jäiset katkaravut. Keitä kastiketta hetki. Mausta sitruunamehulla ja tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2012
Muokattu: 15.5.2019