Lohitartar | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohitartar

Lohitartar

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Näyttävä lohitartar on helppo alkuruoka juhlavampaankin pöytään. Turun Osuuskaupan ravintoloissa tarjoiltavan Suomi 100 -menun alkuruoan inspiroimana tehty resepti on simppeli, mutta näyttävä. Kunhan kala on ensiluokkaisen tuoretta, et voi epäonnistua.

Ruokavaliot

Ainekset

3 - 4 kpl
siivua maalahden limppua
250 g
lohta
suolaa
pieni nippu suolaheinää
4 rkl
siianmätiä
mustapippuria
2 rkl
sherryvinegrettiä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Rouhi maalahden limput kutterissa ja annan kuivua huoneenlämmössä yön yli tai 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

3 - 4 kpl
siivua maalahden limppua
2

Pilko lohi pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja muotoile tartar kakuiksi.

250 g
lohta
suolaa
3

Pyöritä lohitartar limpunmuruissa, koristele suolaheinällä ja siianmädillä. Viimeistele annos mustapippurilla ja sherryvinegretillä.

pieni nippu suolaheinää
4 rkl
siianmätiä
mustapippuria
2 rkl
sherryvinegrettiä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.