Lohitartar - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohitartar

Lohitartar
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Näyttävä lohitartar on helppo alkuruoka juhlavampaankin pöytään. Turun Osuuskaupan ravintoloissa tarjoiltavan Suomi 100 -menun alkuruoan inspiroimana tehty resepti on simppeli, mutta näyttävä. Kunhan kala on ensiluokkaisen tuoretta, et voi epäonnistua.
Jaa Somessa

Ainekset

3 - 4 kpl
siivua maalahden limppua
250 g
lohta
suolaa
pieni nippu suolaheinää
4 rkl
siianmätiä
mustapippuria
2 rkl
sherryvinegrettiä

Näin teet

1

Rouhi maalahden limput kutterissa ja annan kuivua huoneenlämmössä yön yli tai 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

3 - 4 kpl
siivua maalahden limppua
2

Pilko lohi pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja muotoile tartar kakuiksi.

250 g
lohta
suolaa
3

Pyöritä lohitartar limpunmuruissa, koristele suolaheinällä ja siianmädillä. Viimeistele annos mustapippurilla ja sherryvinegretillä.

pieni nippu suolaheinää
4 rkl
siianmätiä
mustapippuria
2 rkl
sherryvinegrettiä
Kuvat
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 5.9.2019