Luumu-konjakkikastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Luumu-konjakkikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Luumuinen kastike viimeistelee joulukinkun. Luumu-konjakkikastike on hyvää ilman konjakkiakin.

Ainekset

3 dl
Kinkun paistolietä
2 dl
Kermaa
1 dl
Luumumarmeladia
1 1/2 rkl
Konjakkia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Siivilöi kinkun paistoliemi kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja luumumarmeladi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta kastike konjakilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kiehauta ja tarjoile.

Vinkki! Kastike onnistuu myös ilman konjakkia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 19.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

548

131

9,8 g

6,9 g

8,4 g

7,3 g

0,3 g

0,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli