Luumuviineripitko
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näyttävän luumupitkon leivot puolessa tunnissa. Perusaineksia on vain kaksi: valmis torttutaikina ja paistonkestävä luumumarmeladi eli samat kuin joulutortuissa!
| 500 g | (1 pkt) lehtitaikinalevyjä |
| 290 g | (1 rs) paistonkestävää luumumarmeladia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 125 g | (1 tuubi) valkoista sokerikuorrutetta |
| 1 rkl | tomusokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Laita leivinpaperi uunipellille. Tee taikinalevyistä pellille suorakaiteen muotoinen, pitkä, yhtenäinen levy ja painele liitoskohdat yhteen. Tee pitkon reunaan, noin sentin päähän reunasta, veitsellä tai taikapyörällä viilto, joka ei ulotu taikinan pohjaan saakka.
- 3.
Levitä luumumarmeladi viiltojen sisäpuoliselle alueelle.
- 4.
Voitele pitkon reunat kananmunalla. Paista pitkoa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 5.
Pursota sokerikuorrutetta pitkon pinnalle ja siivilöi tomusokeria päälle.
Luumuviineripitko
arvosana4/5
30 min (josta 10 min aktiivista)
Näyttävän luumupitkon leivot puolessa tunnissa. Perusaineksia on vain kaksi: valmis torttutaikina ja paistonkestävä luumumarmeladi eli samat kuin joulutortuissa!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) lehtitaikinalevyjä |
| 290 g | (1 rs) paistonkestävää luumumarmeladia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 125 g | (1 tuubi) valkoista sokerikuorrutetta |
| 1 rkl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Laita leivinpaperi uunipellille. Tee taikinalevyistä pellille suorakaiteen muotoinen, pitkä, yhtenäinen levy ja painele liitoskohdat yhteen. Tee pitkon reunaan, noin sentin päähän reunasta, veitsellä tai taikapyörällä viilto, joka ei ulotu taikinan pohjaan saakka.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) lehtitaikinalevyjä - 3
Levitä luumumarmeladi viiltojen sisäpuoliselle alueelle.
Määrä Ainesosa 290 g (1 rs) paistonkestävää luumumarmeladia - 4
Voitele pitkon reunat kananmunalla. Paista pitkoa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 5
Pursota sokerikuorrutetta pitkon pinnalle ja siivilöi tomusokeria päälle.
Määrä Ainesosa 125 g (1 tuubi) valkoista sokerikuorrutetta 1 rkl tomusokeria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta













