Luumuviineripitko

arvosana4/5

(2)arviota
10 Palaa

30 min (josta 10 min aktiivista)

Näyttävän luumupitkon leivot puolessa tunnissa. Perusaineksia on vain kaksi: valmis torttutaikina ja paistonkestävä luumumarmeladi eli samat kuin joulutortuissa!

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
290 g(1 rs) paistonkestävää luumumarmeladia

Lisäksi

1 kplkananmuna
125 g(1 tuubi) valkoista sokerikuorrutetta
1 rkltomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Laita leivinpaperi uunipellille. Tee taikinalevyistä pellille suorakaiteen muotoinen, pitkä, yhtenäinen levy ja painele liitoskohdat yhteen. Tee pitkon reunaan, noin sentin päähän reunasta, veitsellä tai taikapyörällä viilto, joka ei ulotu taikinan pohjaan saakka.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
  3. 3

    Levitä luumumarmeladi viiltojen sisäpuoliselle alueelle.

    MääräAinesosa
    290 g(1 rs) paistonkestävää luumumarmeladia
  4. 4

    Voitele pitkon reunat kananmunalla. Paista pitkoa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  5. 5

    Pursota sokerikuorrutetta pitkon pinnalle ja siivilöi tomusokeria päälle.

    MääräAinesosa
    125 g(1 tuubi) valkoista sokerikuorrutetta
    1 rkltomusokeria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä