Sulata paloiteltu suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä liedellä välillä sekoittaen tai paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele sekaan suklaa. Mausta halutessasi liköörillä. Jaa mousse pieniin kahvikuppeihin ja anna jäähtyä jääkaapissa. Rouhi matelit ja levitä leivinpaperin päälle. Kaada sokeri pieneen paistinpannuun keoksi ja anna sulaa sekoittamatta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on melkein sulanut. Sekoita puuhaarukalla ja anna paahtua vaaleanruskeaksi. Kaada sokeri manteleiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi levy. Koristele mousseannokset krokantilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1204
15,3 g
6,0 g
31,3 g
31,3 g
1,5 g
5,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta,
(tilkka mantelilikööriä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli