Maitosuklaamousse ja mantelikrokantti | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaamousse ja mantelikrokantti

Maitosuklaamousse ja mantelikrokantti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maitosuklaamousse mantelikrokantilla on jälkiruoka aikuistenkin makuun.

Ainekset

200 g
Maitosuklaata
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(tilkka mantelilikööriä)

krokantti

50 g
Kuorettomia manteleita
1 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata paloiteltu suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä liedellä välillä sekoittaen tai paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele sekaan suklaa. Mausta halutessasi liköörillä. Jaa mousse pieniin kahvikuppeihin ja anna jäähtyä jääkaapissa. Rouhi matelit ja levitä leivinpaperin päälle. Kaada sokeri pieneen paistinpannuun keoksi ja anna sulaa sekoittamatta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on melkein sulanut. Sekoita puuhaarukalla ja anna paahtua vaaleanruskeaksi. Kaada sokeri manteleiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi levy. Koristele mousseannokset krokantilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1204

288

15,3 g

6,0 g

31,3 g

31,3 g

1,5 g

5,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta,

(tilkka mantelilikööriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli