Makaroni-cheddarjuustolaatikko | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Makaroni-cheddarjuustolaatikko

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

5 - 6 dl
Keitettyä makaronia

juustokastike

100 g
Margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
1/2 tl
Paprikajauhetta
300 g
Cheddarjuustoa

kuorrutus

1/2 dl
Korppujauhoja
100 g
Cheddarjuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta ja lisää juusto. Sekoita makaronit kastikkeeseen.

Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Ripottele vuoan pinnalle suikaloitua juustoa ja korppujauhoa. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 18.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3382

808

32,5 g

20,0 g

80,8 g

10,3 g

3,5 g

45,3 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g Margariinia,

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria,

0,5 tl Paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli