Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makaroni-cheddarjuustolaatikko

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

5 - 6 dl
Keitettyä makaronia

Juustokastike

100 g
Margariinia
1 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
1/2 tl
Paprikajauhetta
300 g
Cheddarjuustoa

Kuorrutus

1/2 dl
Korppujauhoja
100 g
Cheddarjuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja kypsennä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Mausta ja lisää juusto. Sekoita makaronit kastikkeeseen.

Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Ripottele vuoan pinnalle suikaloitua juustoa ja korppujauhoa. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

444

1858

4,3 g

2,3 g

80,8 g

10,3 g

3,5 g

17,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g Margariinia,

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria,

0,5 tl Paprikajauhetta,

300 g Cheddarjuustoa,

100 g Cheddarjuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli