Leikkaa hunajameloni pitkittäin kahteen osaan. Poista siemenet ja ota hedelmälihasta palloraudalla 15 palloa tai leikkaa paloiksi. Laita toinen puolikas tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.
Mansikkajogurttitikut: Viipaloi mansikat. Työnnä cocktailtikkuihin mansikkaviipale, kaksi jogurttirusinaa ja mintunlehti.
Banana split -tikut: Viipaloi banaani 12 osaan. Työnnä cocktailtikkuihin banaaniviipaleet, ananaspalat ja vaahtokarkit.
Hedelmätikut: Työnnä tikkuihin hunajamelonipalat sekä vihreä ja tumma viinirypäle.
Paina tikut riveittäin hunajameloniin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä ja silmät tummista viinirypäleistä. Voit halutessasi silminä myös pensasmustikoita.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
419
100
1,8 g
1,0 g
16,8 g
15,5 g
2,0 g
1,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli