Makea cocktailtikkusiili | Snacksit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makea cocktailtikkusiili
Play

Makea cocktailtikkusiili

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Ihanan hedelmäinen tikkusiili sopii tarjottavaksi niin lasten kuin aikuistenkin juhliin. Tässä siilissä maistuvat mansikkajogurtti, banana split ja tuoreista hedelmistä koottu tikkari. Vartaloksi sopii niin meloni, kaali kuin keräsalaattikin.

Ainekset

1 kpl
hunajameloni

mansikkajogurttitikut

10 kpl
mansikkaa
40 kpl
jogurttirusinaa
mintunlehtiä

banana split -tikut

1 kpl
banaani
1
tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa
12 kpl
vaahtokarkkia

hedelmätikut

15 kpl
vihreää viinirypälettä
15 kpl
tummaa viinirypälettä
15 kpl
hunajamelonipalloa

lisäksi

cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa hunajameloni pitkittäin kahteen osaan. Poista siemenet ja ota hedelmälihasta palloraudalla 15 palloa tai leikkaa paloiksi. Laita toinen puolikas tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.

1 kpl
hunajameloni
2

Mansikkajogurttitikut: Viipaloi mansikat. Työnnä cocktailtikkuihin mansikkaviipale, kaksi jogurttirusinaa ja mintunlehti.

mintunlehtiä
40 kpl
jogurttirusinaa
10 kpl
mansikkaa
3

Banana split -tikut: Viipaloi banaani 12 osaan. Työnnä cocktailtikkuihin banaaniviipaleet, ananaspalat ja vaahtokarkit.

12 kpl
vaahtokarkkia
1 kpl
banaani
1
tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa
4

Hedelmätikut: Työnnä tikkuihin hunajamelonipalat sekä vihreä ja tumma viinirypäle.

15 kpl
hunajamelonipalloa
15 kpl
tummaa viinirypälettä
15 kpl
vihreää viinirypälettä
5

Paina tikut riveittäin hunajameloniin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä ja silmät tummista viinirypäleistä. Voit halutessasi silminä myös pensasmustikoita.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 3.3.2019
Muokattu: 25.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

419

100

1,8 g

1,0 g

16,8 g

15,5 g

2,0 g

1,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli