Leikkaa hunajameloni pitkittäin kahteen osaan. Poista siemenet ja ota hedelmälihasta palloraudalla 15 palloa tai leikkaa paloiksi. Laita toinen puolikas tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.
Mansikkajogurttitikut: Viipaloi mansikat. Työnnä cocktailtikkuihin mansikkaviipale, kaksi jogurttirusinaa ja mintunlehti.
Banana split -tikut: Viipaloi banaani 12 osaan. Työnnä cocktailtikkuihin banaaniviipaleet, ananaspalat ja vaahtokarkit.
Hedelmätikut: Työnnä tikkuihin hunajamelonipalat sekä vihreä ja tumma viinirypäle.
Paina tikut riveittäin hunajameloniin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä ja silmät tummista viinirypäleistä. Voit halutessasi silminä myös pensasmustikoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
100
419
1,8 g
1,0 g
16,8 g
15,5 g
2,0 g
1,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli