Makea cocktailtikkusiili

Arvostele resepti
12 Annosta

60 min

Ihanan hedelmäinen tikkusiili sopii tarjottavaksi niin lasten kuin aikuistenkin juhliin. Tässä siilissä maistuvat mansikkajogurtti, banana split ja tuoreista hedelmistä koottu tikkari. Vartaloksi sopii niin meloni, kaali kuin keräsalaattikin.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
1 kplhunajameloni

Mansikkajogurttitikut

10 kplmansikkaa
40 kpljogurttirusinaa
mintunlehtiä

Banana Split -tikut

1 kplbanaani
1 tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa
12 kplvaahtokarkkia

Hedelmätikut

15 kplvihreää viinirypälettä
15 kpltummaa viinirypälettä
15 kplhunajamelonipalloa

Lisäksi

cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa hunajameloni pitkittäin kahteen osaan. Poista siemenet ja ota hedelmälihasta palloraudalla 15 palloa tai leikkaa paloiksi. Laita toinen puolikas tarjoiluastialle leikkauspinta alaspäin.

    MääräAinesosa
    1 kplhunajameloni
  2. 2

    Mansikkajogurttitikut: Viipaloi mansikat. Työnnä cocktailtikkuihin mansikkaviipale, kaksi jogurttirusinaa ja mintunlehti.

    MääräAinesosa
    mintunlehtiä
    40 kpljogurttirusinaa
    10 kplmansikkaa
  3. 3

    Banana split -tikut: Viipaloi banaani 12 osaan. Työnnä cocktailtikkuihin banaaniviipaleet, ananaspalat ja vaahtokarkit.

    MääräAinesosa
    12 kplvaahtokarkkia
    1 kplbanaani
    1 tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa
  4. 4

    Hedelmätikut: Työnnä tikkuihin hunajamelonipalat sekä vihreä ja tumma viinirypäle.

    MääräAinesosa
    15 kplhunajamelonipalloa
    15 kpltummaa viinirypälettä
    15 kplvihreää viinirypälettä
  5. 5

    Paina tikut riveittäin hunajameloniin. Kiinnitä cocktailtikkujen avulla siilille nenä ja silmät tummista viinirypäleistä. Voit halutessasi silminä myös pensasmustikoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tlk (227/140 g) ananaspaloja mehussa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
3.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä