Mamman makaronilaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mamman makaronilaatikko

Mamman makaronilaatikko
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Makaronilaatikko on edullinen ja helppo ruoka, joka maistuu aina. Mamman makaronilaatikkoon makua antavat aurinkokuivatut tomaatit ja mozzarellajuusto.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Makaronia
Vettä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Iso sipuli
Suolaa
Mustapippuria
1 1/2 dl
Kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
3 dl
Mozzarellajuustoraastetta
7 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
2 - 3 kpl
Tomaattia

Näin teet

1

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha pannussa, lisää sipuli ja anna sen saada väriä.

3

Levitä puolet makaronista voideltuun uunivuokaan ja sen päälle jauheliha-sipuliseos, aurinkokuivatut tomaatit sekä 2 dl juustoraastetta. Levitä päälle loput makaronit.

4

Vatkaa munat ja mausteet maidon joukkoon ja kaada munamaito vuokaan. Peitä ruoan pinta tomaattiviipaleilla ja lopulla juustoraasteella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 18.9.2019