Mamman makaronilaatikko

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia

Makaronilaatikko on edullinen ja helppo ruoka, joka maistuu aina. Mamman makaronilaatikkoon makua antavat aurinkokuivatut tomaatit ja mozzarellajuusto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
350 g(1 ps) tummaa makaronia
400 gjauhelihaa
1 kpliso sipuli
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
140 g(1 prk) kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
3 dlmozzarellajuustoraastetta
7 dlmaitoa
3 kplkananmunaa
2 - 3 kpltomaattia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 litra vettä) kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha pannussa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä, lisää sipuli ja anna sen saada väriä.

  3. 3

    Levitä puolet makaronista voideltuun uunivuokaan ja sen päälle jauheliha-sipuliseos, aurinkokuivatut tomaatit sekä 2 dl juustoraastetta. Levitä päälle loput makaronit.

  4. 4

    Vatkaa munat ja mausteet maidon joukkoon ja kaada munamaito vuokaan. Peitä ruoan pinta tomaattiviipaleilla ja lopulla juustoraasteella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä