Mansikkainen vaahtokarkkimousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkainen vaahtokarkkimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullinen jälkiruoka vaahtokarkeista! Annostele valmis mousseseos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 dl
Laimennettua mansikkamehua
1 kpl
(150 g) vaahtokarkkeja
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) kermarahkaa

pinnalle

200 g
Mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna mansikkamehu kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sekoita. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Sekoita kermarahka vaahtokarkkimassan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Annostele seos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

857

205

17,8 g

11,8 g

9,3 g

8,8 g

1,0 g

1,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (250 g) kermarahkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli