Kuumenna mansikkamehu kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sekoita. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita kermarahka vaahtokarkkimassan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Annostele seos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
205
857
17,8 g
11,8 g
9,3 g
8,8 g
1,0 g
1,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (250 g) kermarahkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli