Mansikkalehikäiset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkalehikäiset

timer-icon15 min
Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta

Ainekset

500 g
Voitaikinalevyjä
1 l
Tuoreita mansikoita
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa
150 g
Vaniljavanukasta
2 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan leveyssuunnassa ja voitele ne kananmunalla. Paista keskitasossa 15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri. Erottele veitsellä jokaisesta voitaikinaleivoksesta ”kerroksia”, jotka täytät mansikoilla ja vaniljavaahdolla.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.6.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.