Mansikkalehikäiset

Arvostele resepti
15 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
500 gvoitaikinalevyjä
1 ltuoreita mansikoita
1 kplkananmuna
1 dlkuohukermaa
150 gvaniljavanukasta
2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan leveyssuunnassa ja voitele ne kananmunalla. Paista keskitasossa 15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri. Erottele veitsellä jokaisesta voitaikinaleivoksesta ”kerroksia”, jotka täytät mansikoilla ja vaniljavaahdolla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025