Mansikkalehikäiset - Yhteishyvä

Mansikkalehikäiset

???
Kappaleita
15
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Voitaikinalevyjä
1 l
Tuoreita mansikoita
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kuohukermaa
150 g
Vaniljavanukasta
2 tl
Sokeria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan leveyssuunnassa ja voitele ne kananmunalla. Paista keskitasossa 15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri. Erottele veitsellä jokaisesta voitaikinaleivoksesta ”kerroksia”, jotka täytät mansikoilla ja vaniljavaahdolla.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.6.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa