Manteli-kinuskikakku
Manteli-kinuskikakku
Yhteistyössä

Manteli-kinuskikakku

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kpldl          sokeria
2 1/2 kpldl       vehnäahoja
3/4 kpldl       perunajauhoja
1 1/2 kpltl        leivinjauhetta
6 kananmunaa

Täyte 1:

200 kplg       mantelijauhoa
200 gvoita
2 dlsokeria
1/2 dlkuohukermaa

Täyte 2:

5 dlkuohukermaa
3 rklkaakaojauhetta
1 rklsokeria
1 dlsiirappi
1 dlsokeria
1 dlvoita
1 kpl½ dl      kuohukermaa
1 rklkaakaojauhetta
1/2 kplpss       valmiiksi popattua popcornia
75 kplg         vaahtokarkkia
25 kplg         voita
kinuskikastike
popcornit (voi myös koristella ilman vaahtokarkkiliimaa)
rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kananmunat ja lisää vähitellen sokeri. Vatkaa kunnes kananmunaseos on valkoista ja kuohkeaa

  2. 2

    Sekoita muut kuivat aineet, siivilöi kananmunaseokset ja sekoita varovasti nuolijalla

  3. 3

    Voitele ja sirottele korppujauhoja isoon irtopohjalliseen vuokaan

  4. 4

    Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Kun puutikku on puhdas, kakkipohja on valmis

  5. 5

    Anna kakun jäähtyä ja sen jälkeen poista se vuosta

  6. 6

    Leikkaa jäähtynyuyt pohja  3 osaan

  7. 7

    Aseta jokaiselle pohjalle  manteliseosta ja sen päälle kaakaokuohukermaa

  8. 8

    Sivele kakku valkoisella kuohukermavaahdolla. Koristele kakku kinuskikastikkeella ja popcorneilla

  9. 9

    Sulata voita paksupohjaisessa kattilassa. Lisää mantelijauho, sokeri ja kerma. Hämmennä kokoajan. Anna hetken jäähtyä.

  10. 10

    Sekoita kaakaojauhe ja sokeri 1 dl kermaan. Vatkaa loput kermasta. Ota pari reilua ruokalusikallista kermavaahtoa sivuun jolla koristelet kakun reunat.

  11. 11

    Lisää kaakaoseos loppuun kermavaahtoon ja vatkaa kuohkeaksi.

  12. 12

    Sekoita kinuskikastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes kinuskikastike on sopivan kiinteää.

  13. 13

    Kuumenna voita kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja anna sulaa matalalla lämmöllä. Hämmennä jotta ei pala pohjaan.

  14. 14

    Kaada kuuma vaahtokarkkimassa popcorneihin. Sekoita jotta vaahtokarkkisula sekoittuu popcorniin (toimii ”liimana”).  Anna jäähtyä hetken.

  15. 15

    Hiero öljyä käsiin ja koristele kakku popcornilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä