Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Manteli-kinuskikakku

Manteli-kinuskikakku

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

2 kpl
dl          sokeria
2 1/2 kpl
dl       vehnäahoja
3/4 kpl
dl       perunajauhoja
1 1/2 kpl
tl        leivinjauhetta
6 kananmunaa

Täyte 1:

200 kpl
g       mantelijauhoa
200 g
voita
2 dl
sokeria
1/2 dl
kuohukermaa

Täyte 2:

5 dl
kuohukermaa
3 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
sokeria
1 dl
Siirappi
1 dl
sokeria
1 dl
voita
1 kpl
½ dl      kuohukermaa
1 rkl
kaakaojauhetta
1/2 kpl
pss       valmiiksi popattua popcornia
75 kpl
g         vaahtokarkkia
25 kpl
g         voita
Kinuskikastike
Popcornit (voi myös koristella ilman vaahtokarkkiliimaa)
rypsiöljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Vatkaa kananmunat ja lisää vähitellen sokeri. Vatkaa kunnes kananmunaseos on valkoista ja kuohkeaa

2

Sekoita muut kuivat aineet, siivilöi kananmunaseokset ja sekoita varovasti nuolijalla

3

Voitele ja sirottele korppujauhoja isoon irtopohjalliseen vuokaan

4

Paista 175-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Kun puutikku on puhdas, kakkipohja on valmis

5

Anna kakun jäähtyä ja sen jälkeen poista se vuosta

6

Leikkaa jäähtynyuyt pohja  3 osaan

7

Aseta jokaiselle pohjalle  manteliseosta ja sen päälle kaakaokuohukermaa

8

Sivele kakku valkoisella kuohukermavaahdolla. Koristele kakku kinuskikastikkeella ja popcorneilla

9

Sulata voita paksupohjaisessa kattilassa. Lisää mantelijauho, sokeri ja kerma. Hämmennä kokoajan. Anna hetken jäähtyä.

10

Sekoita kaakaojauhe ja sokeri 1 dl kermaan. Vatkaa loput kermasta. Ota pari reilua ruokalusikallista kermavaahtoa sivuun jolla koristelet kakun reunat.

11

Lisää kaakaoseos loppuun kermavaahtoon ja vatkaa kuohkeaksi.

12

Sekoita kinuskikastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes kinuskikastike on sopivan kiinteää.

13

Kuumenna voita kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja anna sulaa matalalla lämmöllä. Hämmennä jotta ei pala pohjaan.

14

Kaada kuuma vaahtokarkkimassa popcorneihin. Sekoita jotta vaahtokarkkisula sekoittuu popcorniin (toimii ”liimana”).  Anna jäähtyä hetken.

15

Hiero öljyä käsiin ja koristele kakku popcornilla.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 29.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.