Marianne Heikkilän kylmäsavulohi-parsakaalipiiras - Yhteishyvä

Marianne Heikkilän kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

???
Annokset
8
Tämä ohje on Marianne Heikkilän moderni versio lapsuuden suolaisista sieni-, juusto-, kala- ja kinkkupiiraista.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 dl
Ruisjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa

TÄYTE

200 g
Kylmäsavulohta viipaleina
1 kpl
Pieni parsakaali
1 dl
Raejuustoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

HYYDYKE

1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(400 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Ruokakermaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.

Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.

Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.

Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.

Lue lisää

Muita lohipiirakkareseptejä ja lohiherkkuja

Kirja, joka yhdistää mummolaherkut ja roiskeläppähetket

Resepti
Marianne Heikkilä
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g124 g
Proteiinia8 g60 g
Rasvaa13 g104 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj909 7275
Energiaa kcal217 1738

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Kylmää vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 200 g Kylmäsavulohta viipaleina

  • Sitruunan mehu

  • Ruukku tilliä

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g124 g
Proteiinia8 g60 g
Rasvaa13 g104 g
Kuituja3 g22 g
Energiaa kj909 7275
Energiaa kcal217 1738

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Kylmää vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 200 g Kylmäsavulohta viipaleina

  • Sitruunan mehu

  • Ruukku tilliä

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Marianne Heikkilä
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.