Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.
Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.
Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.
Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.
Lue lisää
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
909
217
13,0 g
3,9 g
15,5 g
1,8 g
2,8 g
7,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Kylmää vettä,
1 tl Suolaa,
200 g Kylmäsavulohta viipaleina,
Sitruunan mehu,
Ruukku tilliä,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli