Marianne Heikkilän kylmäsavulohi-parsakaalipiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marianne Heikkilän kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä ohje on Marianne Heikkilän moderni versio lapsuuden suolaisista sieni-, juusto-, kala- ja kinkkupiiraista.

Ainekset

pohja

2 dl
Ruisjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa

täyte

200 g
Kylmäsavulohta viipaleina
1 kpl
Pieni parsakaali
1 dl
Raejuustoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

hyydyke

1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(400 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Ruokakermaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.

Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.

Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.

Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.

Lue lisää

Muita lohipiirakkareseptejä ja lohiherkkuja

Kirja, joka yhdistää mummolaherkut ja roiskeläppähetket

Resepti:
Marianne Heikkilä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

909

217

13,0 g

3,9 g

15,5 g

1,8 g

2,8 g

7,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Kylmää vettä,

1 tl Suolaa,

200 g Kylmäsavulohta viipaleina,

Sitruunan mehu,

Ruukku tilliä,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli