Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marianne Heikkilän kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä ohje on Marianne Heikkilän moderni versio lapsuuden suolaisista sieni-, juusto-, kala- ja kinkkupiiraista.

Ainekset

Pohja

2 dl
Ruisjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
4 rkl
Öljyä
1 1/2 dl
Kylmää vettä
1 tl
Suolaa

Täyte

200 g
Kylmäsavulohta viipaleina
1 kpl
Pieni parsakaali
1 dl
Raejuustoa
1/2 kpl
Sitruunan mehu

Hyydyke

1 kpl
Ruukku tilliä
2 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(400 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Ruokakermaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.

Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.

Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.

Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.

Lue lisää

Muita lohipiirakkareseptejä ja lohiherkkuja

Kirja, joka yhdistää mummolaherkut ja roiskeläppähetket

Miltä maistui?
Resepti:
Marianne Heikkilä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

217

909

13,0 g

3,9 g

15,5 g

1,8 g

2,8 g

7,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Kylmää vettä,

1 tl Suolaa,

200 g Kylmäsavulohta viipaleina,

Sitruunan mehu,

Ruukku tilliä,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli