Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marjamurupaistos

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa murupaistos haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset

200 g
Pakastemustikoita
200 g
Pakastepuolukoita
1 rkl
Perunajauhoja
2 rkl
Hillosokeria

muruseos

100 g
Margariinia tai voita
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita perunajauhot ja hillosokeri kohmeisiin marjoihin. Kaada seos yhteen isoon tai neljään pieneen uunivuokaan. Mittaa muruseoksen ainekset kattilaan. Kuumenna ja sekoita kunnes kiehahtaa. Levitä seos marjojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa haaleana jäätelön kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

420

1759

22,8 g

13,5 g

46,3 g

25,3 g

5,3 g

4,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kardemummaa,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli