Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marokkolaista karitsaa ja granaattiomenan siemeniä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kg
luutonta karitsanpaistia

Marinadiin:

3 rkl
korianterinsiemeniä
3 rkl
kuminansiemeniä
90 g
hienoksi raastettua inkivääriä
1 kpl
luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
60 g
Al’Fez-sarjan vihreää harissatahnaa
130 ml
kirkasta, juoksevaa hunajaa

Koristeluun:

30 g
tuoreita korianterinlehtiä
yhden keskikokoisen granaattiomenan siemenet
merisuolaa, mustapippuria

Lisukkeet:

tabbouleh, pitaleipä ja tuorejuusto

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Paahda korianterin ja kuminan siemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat tuoksua. Jäähdytä siemenet. Jauha ne huhmareessa hienoksi.

2

Kuori ja raasta inkivääri. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

3

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

4

Hiero marinadi paistin pintaan. Anna paistin marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mielellään jopa yön yli.

5

Nosta paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

6

Siirrä paisti foliolla vuoratulle uuniritilälle uunipellin päälle. Mausta paisti merisuolalla ja mustapippurilla

7

Kypsennä paistia 160 asteessa noin 90 minuuttia. Tai kunnes paistin sisälämpötila näyttää vähintään 70 astetta.

8

Kääri kypsä paisti folioon ja anna sen tekeytyä noin 15 minuuttia.

9

Leikkaa paisti viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja koristele ne granaattiomenan siemenillä ja korianterin lehdillä.

10

Tarjoa tabboulehin, pitaleivän ja tuorejuuston kanssa. Aseta tarjolle myös herkullinen liemi, joka muodostui uunivuoan pohjalle paistonesteestä ja marinadista.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 13.4.2017
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.