Marokkolaista karitsaa ja granaattiomenan siemeniä
Marokkolaista karitsaa ja granaattiomenan siemeniä
Yhteistyössä

Marokkolaista karitsaa ja granaattiomenan siemeniä

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgluutonta karitsanpaistia

Marinadiin:

3 rklkorianterinsiemeniä
3 rklkuminansiemeniä
90 ghienoksi raastettua inkivääriä
1 kplluomusitruunan mehu ja raastettu kuori
60 gal’fez-sarjan vihreää harissatahnaa
130 mlkirkasta, juoksevaa hunajaa

Koristeluun:

30 gtuoreita korianterinlehtiä
yhden keskikokoisen granaattiomenan siemenet
merisuolaa, mustapippuria

Lisukkeet:

tabbouleh, pitaleipä ja tuorejuusto

Valmistus

  1. 1

    Paahda korianterin ja kuminan siemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat tuoksua. Jäähdytä siemenet. Jauha ne huhmareessa hienoksi.

  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

  3. 3

    Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. 4

    Hiero marinadi paistin pintaan. Anna paistin marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mielellään jopa yön yli.

  5. 5

    Nosta paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

  6. 6

    Siirrä paisti foliolla vuoratulle uuniritilälle uunipellin päälle. Mausta paisti merisuolalla ja mustapippurilla

  7. 7

    Kypsennä paistia 160 asteessa noin 90 minuuttia. Tai kunnes paistin sisälämpötila näyttää vähintään 70 astetta.

  8. 8

    Kääri kypsä paisti folioon ja anna sen tekeytyä noin 15 minuuttia.

  9. 9

    Leikkaa paisti viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja koristele ne granaattiomenan siemenillä ja korianterin lehdillä.

  10. 10

    Tarjoa tabboulehin, pitaleivän ja tuorejuuston kanssa. Aseta tarjolle myös herkullinen liemi, joka muodostui uunivuoan pohjalle paistonesteestä ja marinadista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025