Maustettu hedelmäsalaatti
8 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 3 kpl | omenaa |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | tuore ananas |
| 2 kpl | päärynää |
| 6 kpl | tuoretta luumua |
| 1 kpl | ananaskirsikoita |
| Liemi | |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| koristeluun karambola | |
| Tarjoiluun | |
| 2 kpl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
- 1.
Pane kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko ja anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunanmehu. Kuori tarvittaessa hedelmät ja pieni ne tarjoilukulhoon. Kaada liemi salaatin päälle ja anna maustua kylmässä vähintään pari kolme tuntia. Aseta tarjolle kylmän vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Maustettu hedelmäsalaatti
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | omenaa |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | tuore ananas |
| 2 kpl | päärynää |
| 6 kpl | tuoretta luumua |
| 1 kpl | ananaskirsikoita |
Liemi | |
| 4 dl | vettä |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| koristeluun karambola | |
Tarjoiluun | |
| 2 kpl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
Valmistus
- 1
Pane kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko ja anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunanmehu. Kuori tarvittaessa hedelmät ja pieni ne tarjoilukulhoon. Kaada liemi salaatin päälle ja anna maustua kylmässä vähintään pari kolme tuntia. Aseta tarjolle kylmän vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























