Merellinen mureke

Nappaa talteen!
| 180 g | katkarapuja |
| 400 g | pakastettua vaaleata kalaa (turska, puna-ahven tai seiti) |
| 1 kpl | punainen chili |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 3 kpl | keltuaista |
| 3 kpl | kevätsipulia |
| 1 1/2 rkl | sinappia |
| 1 1/2 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 rkl | kevytmajoneesia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Kapriskastike: | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 2 rkl | kapriksia |
| 3 rkl | suurustetta vaaleille kastikkeille |
| 1 rkl | tilliä |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja valuta katkaravut ja kala huolella. Poista chilistä siemenet. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa. Voitele noin litran vetoinen murekevuoka ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa alatasolla noin tunti. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja kapriskastikkeen kanssa. Kiehauta kastiketta varten vesi ja kerma kattilassa, lisää liemikuutio. Soseuta kaprikset ja lisää kastikkeeseen. Suurusta kastike ja mausta kuivatulla tillillä. Tarjoa merellisen murekkeen kanssa.
Merellinen mureke
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | katkarapuja |
| 400 g | pakastettua vaaleata kalaa (turska, puna-ahven tai seiti) |
| 1 kpl | punainen chili |
| 3/4 dl | korppujauhoja |
| 3 kpl | keltuaista |
| 3 kpl | kevätsipulia |
| 1 1/2 rkl | sinappia |
| 1 1/2 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 rkl | kevytmajoneesia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Kapriskastike: | |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 2 rkl | kapriksia |
| 3 rkl | suurustetta vaaleille kastikkeille |
| 1 rkl | tilliä |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja valuta katkaravut ja kala huolella. Poista chilistä siemenet. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa. Voitele noin litran vetoinen murekevuoka ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa alatasolla noin tunti. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja kapriskastikkeen kanssa. Kiehauta kastiketta varten vesi ja kerma kattilassa, lisää liemikuutio. Soseuta kaprikset ja lisää kastikkeeseen. Suurusta kastike ja mausta kuivatulla tillillä. Tarjoa merellisen murekkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












