Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merellinen mureke

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

180 g
Katkarapuja
400 g
Pakastettua vaaleata kalaa (turska, puna-ahven tai seiti)
1 kpl
Punainen chili
3/4 dl
Korppujauhoja
3 kpl
Keltuaista
3 kpl
Kevätsipulia
1 1/2 rkl
Sinappia
1 1/2 rkl
Worcesterkastiketta
2 rkl
Kevytmajoneesia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Kapriskastike:

2 dl
Vettä
2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kalaliemikuutio
2 rkl
Kapriksia
3 rkl
Suurustetta vaaleille kastikkeille
1 rkl
Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja valuta katkaravut ja kala huolella. Poista chilistä siemenet. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa. Voitele noin litran vetoinen murekevuoka ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa alatasolla noin tunti. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja kapriskastikkeen kanssa. Kiehauta kastiketta varten vesi ja kerma kattilassa, lisää liemikuutio. Soseuta kaprikset ja lisää kastikkeeseen. Suurusta kastike ja mausta kuivatulla tillillä. Tarjoa merellisen murekkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.