Merellinen mureke

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
180 gkatkarapuja
400 gpakastettua vaaleata kalaa (turska, puna-ahven tai seiti)
1 kplpunainen chili
3/4 dlkorppujauhoja
3 kplkeltuaista
3 kplkevätsipulia
1 1/2 rklsinappia
1 1/2 rklworcesterkastiketta
2 rklkevytmajoneesia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Kapriskastike:

2 dlvettä
2 dlruokakermaa
1 kplkalaliemikuutio
2 rklkapriksia
3 rklsuurustetta vaaleille kastikkeille
1 rkltilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja valuta katkaravut ja kala huolella. Poista chilistä siemenet. Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa. Voitele noin litran vetoinen murekevuoka ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Pane vuoka kuumalla vedellä täytetyn isomman vuoan sisään vesihauteeseen ja kypsennä uunissa alatasolla noin tunti. Ota kypsä vuoka uunista ja anna vetäytyä ennen kumoamista. Leikkaa mureke annospaloiksi ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja kapriskastikkeen kanssa. Kiehauta kastiketta varten vesi ja kerma kattilassa, lisää liemikuutio. Soseuta kaprikset ja lisää kastikkeeseen. Suurusta kastike ja mausta kuivatulla tillillä. Tarjoa merellisen murekkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025